A3 Haber

ABD: İdlib’e asker göndermeyeceğiz, hava desteği verebiliriz

ABD: İdlib’e asker göndermeyeceğiz, hava desteği verebiliriz

ABD: İdlib’e asker göndermeyeceğiz, hava desteği verebiliriz
Mart 10
16:36 2020

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’ye yardım için Suriye’nin İdlib vilayetine kara birlikleri konuşlandırma ihtimalini dışlayabileceklerini, havadan ne yapılabileceklerine baktıklarını söyledi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’nin Suriye’nin İdlib vilayeti için talep ettiği askeri yardım konusunda Brüksel’deki NATO karargahında müttefiklerle görüşmeler yürüttü.

Jeffrey’in müttefiklerle İdlib’deki ateşkesi Rusya ve Suriye hükümetinin ihlal etmesi halinde alınabilecekleri önlemleri de ele aldığı belirtildi.

“Kalıcı ateşkes Rusya ve Suriye’nin çıkarına”

Brüksel’de konferans bağlantısıyla gazetecilerle basın toplantısı düzenleyen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi, NATO’nun İdlib’de Türkiye’ye yardım etmek için ne yapabileceğine baktıklarını söyleyerek “Her şey masada” dedi.

Jeffrey, “İdlib’de kalıcı ateşkesin Rusya ve Suriye’nin çıkarına olduğuna inanmıyoruz. Onlar topyekun zafer kazanma peşinde” görüşünü dile getirdi.

“Kara birliği göndermeyiz”

Ateşkesin ihlali halinde Türkiye’ye yardım için İdlib’e kara birlikleri konuşlandırma ihtimalini dışlayabileceklerini, havadan ne yapılabileceklerine ise baktıklarını söyleyen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi, Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili tutumunu netleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmelerde ve basın toplantısında Jeffrey’ye ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield eşlik etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER