A3 Haber

Akşener Erdoğan’a yüklendi: Askerimizi şehit eden Putin ve Esad oldu, ayağına giden biz olduk

Akşener Erdoğan’a yüklendi: Askerimizi şehit eden Putin ve Esad oldu, ayağına giden biz olduk

Akşener Erdoğan’a yüklendi: Askerimizi şehit eden Putin ve Esad oldu, ayağına giden biz olduk
Mart 10
11:30 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, ‘Dostun Putin kapıda beklemeni bütün herkese gösterip bizi rezil etti. Onlar sana kapı önünde beklemeyi layık gördü, sen ayaklarına gidip onlara nasıl teşekkür edebildin? Yazıklar olsun’ dedi. Ayrıca Akşener, Libya’da yaşamını yitiren MİT görevlisinin cenaze haberini yaptıkları gerekçesiyle gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu.

Akşener’in konuşmasından başlıklar şöyle:

“Askerimizi şehit eden Putin ve Esad oldu, ayağına giden biz olduk”

Acı dolu bir haftanın geride kaldığını belirten Akşener, “Acı dolu bir haftayı geride bıraktık. Şehitlerimizi toprağa verdik. Ümit ettik ki yönettikleri devletin kendi şirketleri olmadığını hatırlasınlar. Ama olmadı. Mehmetçik İdlib’de vatanı için canını ortaya koydu ama sayın Erdoğan yeni beceriksizliklere yelken açtığını gördük. Sayın Erdoğan bilmez ki Mehmetçik son nefesini verdiğinde geride kalanların da nefesi kesilir. Sayın Erdoğan bunları bilseydi, bunlar sayın Erdoğan’ın bunlar umrunda olsaydı evlatlarımızı yitirdikten iki gün sonra şaka yapabilir miydi? Askerimizi şehit eden Putin ve Esad oldu, ayağına giden biz olduk. Sayın Erdoğan, biz Türkler çok savaş kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadık” açıklamalarında bulundu.

“Ayaklarına gidip nasıl teşekkür edebildin? Yazıklar olsun”

Erdoğan ve beraberindeki heyetin Rus lider Vladimir Putin’in kapısında beklemesine tepki gösteren Akşener, “Tarih boyunca kaybettiklerimizin yerine yenilerini koyabildik, yeni bir Cumhuriyet kurduk. Bu nedenle Rusya’ya giderken milletçe senden tek bir beklentimiz vardı canını ortaya koyan mehmetçik kadar onurlu olmandı. Sense gittin o onurun onda birini masa başında gösteremedin. Gidip kapılarda bekletilmeye razı olup üstüne bir de kabul edildiğiniz için Putin’e teşekkür ettin. Dostun Putin kapıda beklemeni bütün herkese gösterip bizi rezil etti. Sayın Erdoğan hani itibardan tasarruf olmazdı? Onlar sana kapı önünde beklemeyi layık gördü, sen ayaklarına gidip onlara nasıl teşekkür edebildin? Yazıklar olsun” dedi.

“İktidar tükürüğünü yaladı, Lozan’a böyle ciddiyetsiz bir heyet gitseydi ne olurdu?”

Suriye topraklarında operasyon yapılmasına neden olan PKK/YPG/PYD’den artık söz edilmediğini belirten Akşener, “Milletimizin gözüne baka baka zaferden söz edenler var. Beşar Esad yönetimi bir anda Suriye Arap Cumhuriyeti oluverdi. Beşar Esad ile aracılarla görüşüldüğünü sayın Erdoğan’ın ağzından öğrendik. Biz bunu derken iktidar Emevi camisinde namaz kılacaklarını söyledi. Biz bunları derken iktidar taş üstünde taş omuz üstünde baş kalmayacak diye ultimatom verdi. Gözlem noktalarımız ıssız adalar gibi Allah’a emanet kaldı. İktidar türkürdüğünü yaladı, kapı önlerinde süründürüldü. Sayın Erdoğan sık sık Lozan Anlaşması’nı eleştirir. Lozan’da böyle ciddiyetsiz bir ekiple gitseydik ne olacaktı? Doğu’da Ruslarla, Batı’da Yunanlılarla ortak devriye atıyor olacaktık! Soçi mutabakatını koruyamayanlar Sevr’i yırtıp atanlara dil uzatamazlar” şeklinde konuştu.

Akşener tutuklanan gazetecilere destek: Vicdan vicdansıza kaldı

Akşener, Libya’da şehit olan MİT görevlisinin cenaze haberini yaptıkları gerekçesiyle gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi. Akşener, “Son günlerde gazetecilere yönelik operasyonların altında işte bu sebep var. Libya’daki şehitlerimiz üzerinden, fetöcüleri sevindirecek operasyonlara imza atıyorlar. Libya’da şehit olan istihbaratçımızın cenazesini bahane edip, fetönün ilk hedefi olmuş gazetecileri yeniden hapse gönderiyorlar” dedi.

Akşener, yaşamını yitiren MİT görevlisinin cenazesine katılan siyasi parti temsilcilerini hatırlatarak, “Bakın; Daha önce söyledim, şimdi de tekrar edeyim: Madem şehit istihbaratçımızın cenaze töreni o kadar gizliydi, siyasi parti temsilcilerine kadar herkesi neden davet ettiniz? Madem Libya’daki unsurlarımız bu kadar gizliydi, Sayın Erdoğan dünyanın gözü önünde, “Milli İstihbaratımız Libya’da görev yapıyor.” diye neden açık etti?” diye sordu.

Akşener, “Tüm bunlara rağmen, illaki soruşturacaksanız; Gidin, gizli kalması gerektiğine inandığınız o cenaze törenini, sızdıran mekanizmayı soruşturun.Gidin, gizli kalması gereken bir cenaze törenini, bu kadar açık ve korunaksız hale getiren işleyişi soruşturun. Bu açıklara göz yumduktan sonra, haberi yapan gazeteciyi soruşturup, cezaevine göndermek, işin kolay yanı. Üstelik de bunu, Fethullah Gülen cemaati yöntemleriyle yapmak en kolayı” şeklinde konuştu.

Arid Kabadayı’nın şarkısından alıntı yapan Akşener, “Öyle bir zаmаnа geldik, İlim cаhillere kаldı. O аnlаttı, biz dinledik, İmаn imаnsızа kаldı. Hаk diyerek düştük yolа, Kulluk eder olduk kulа. Adаleti tаlаn ettik, Vicdаn vicdаnsızа kаldı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER