A3 Haber

Koronavirüs nedeniyle mahsur kalan tır şoförleri hakkında yeni gelişme

Koronavirüs nedeniyle mahsur kalan tır şoförleri hakkında yeni gelişme

Koronavirüs nedeniyle mahsur kalan tır şoförleri hakkında yeni gelişme
Mart 10
12:32 2020

İran’da görülen yeni tip koronavirüs vakalarının ardından Türkmenistan’ın bu ülkeyle sınırlarını kapatması nedeniyle sınırda mahsur kalan Türk TIR şoförlerinin sorunu çözüldü. Şoförlerin Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed Başkonsolosluğu’nun girişimiyle dünden itibaren Türkiye’ye dönmeye başladığı belirtildi.

Türkmenistan’ın 23 Şubat’ta İran ile sınırlarını kapatması nedeniyle 540 TIR şoförü Lütfabad Sınır Kapısı’nda mahsur kaldı.

Türkmenistan’ın geçişlere izin vermemesi ve Türkiye ile İran arasındaki sınır kapılarında oluşan yoğunluk nedeniyle Lütfabad Sınır Kapısı gümrüğünde beklemek zorunda kalan TIR şoförlerinin Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed Başkonsolosluğu’nun girişimiyle dünden itibaren Türkiye’ye dönmeye başladığı belirtildi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden (UND) yapılan açıklamada, Türkmenistan’ın sınırları yakın bir zamanda açmayacağı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için tır sürücülerinden vakit kaybetmeden Türkiye’ye dönüş yapmalarını istediği aktarıldı.

Lütfabad Sınır Kapısı’nda Türkmenistan’a giriş yapmak üzere bekleyen firmaların gümrük işlemlerini başlatarak dönüşleri sağlamaları istendi.

Bazı şoförlerin yüklerini Seraks Sınır Kapısı’ndan raylı sistemle gönderdiği ve bazılarının da mallarını İranlı firmalara sattığı ifade ediliyor.

Dönüşler dün itibarıyla başladı

Türkiye’nin Meşhed Başkonsolosu Fatih Topçu, üst düzeyde sürdürülen çalışmalar ve yapılan girişimlerin sonuçlandığını belirterek, “Vatandaşlarımızın ülkemize dönüşleri 9 Mart itibarıyla başladı. Bu zorlu sürecin mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER