A3 Haber

HDP, koronavirüs nedeniyle Nevruz kutlamalarını iptal edecek mi?

HDP, koronavirüs nedeniyle Nevruz kutlamalarını iptal edecek mi?

HDP, koronavirüs nedeniyle Nevruz kutlamalarını iptal edecek mi?
Mart 11
14:29 2020

HDP’de Nevruz kutlamalarının hazırlıkları başlarken, koronavirüs nedeniyle kutlamaların iptal edilip edilmeyeceği ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “Herhangi bir sorun olduğunda biz de Nevruz ile ilgili yapacağımız planlarımızı gözden geçireceğiz” dedi.

Diyarbakır’da her yıl düzenlenen bir milyon kişinin katıldığı Nevruz kutlamalarının hazırlıkları başladı. Halkların Demokratik Partisi öncülüğünde düzenlenecek Nevruz bu yıl “Demokrasi, adalet, özgürlük için” sloganıyla kutlanacak. Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından Nevruz kutlamalarıyla ilgili soru işaretleri de gündeme geldi.

Gazetecilerin Nevruz kutlamalarının. koronavirüs nedeniyle iptal edilip edilmeyeceğini sorusunu üzerine yanıt veren HDP’li Buldan “Koronavirüs tüm dünyayı ilgilendiren bir mesele. Önceki günler bize ne getirecek henüz bilmiyoruz. Umarız ve ümit ediyoruz ki can kaybı yaşanmadan koronavirüs konusunda, insanlarımız yaşamını yitirmeden bu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz. Ancak önümüzdeki günlerde ne yaşanacağını bilmediğimiz için herhangi olumsuz bir durumda elbette ki bütün bu kurumlar bu meseleyi tartışmak üzere bir kez daha bir araya gelebilir. Çünkü hiçbir şey insan yaşamının üzerinde değildir. Herhangi bir sorun olduğunda biz de Nevruz ile ilgili yapacağımız planlarımızı gözden geçireceğiz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER