A3 Haber

AB’den Yunan adalarındaki sığınmacılara: İki bin avro verelim, evinize gidin

AB’den Yunan adalarındaki sığınmacılara: İki bin avro verelim, evinize gidin

AB’den Yunan adalarındaki sığınmacılara: İki bin avro verelim, evinize gidin
Mart 12
21:41 2020

Avrupa Birliği, Yunan adalarındaki sığınmacılara eve dönmeleri için 2 bin avro teklif etmeye hazırlanıyor.

Avrupa Birliği tarafından başlatılan gönüllü program kapsamında Yunan adalarında zor koşullar altında yaşayan sığınmacılara evlerine dönmeleri için kişi başı 2 bin avro (14 bin 54 lira) teklif edilmesi gündemde.

The Guardian’ın aktardığına göre, Bu miktar, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yürütülen gönüllü iade programları kapsamında sığınmacılara, ülkelerindeki yaşamlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak için sunulan miktarın beş katından fazla.

Komisyonun bu teklifi AB ülkeleri tarafından ‘daha fazla sığınmacı çekeceği’ endişesi nedeniyle yalnızca bir ay sürecek. Geri dönecek evi olmayan mülteciler için ise bu teklif geçerli olmayacak. Teklifin, daha iyi yaşam standartları arayan mültecileri adalardan ayrılmaya teşvik edeceği tahmin ediliyor.

AB’nin İçişleri Komiseri Ylva Johansson, söz konusu plan ile ilgili “hedeflenen grup için yeni umutlara açılan bir fırsat penceresi” olduğunu belirterek, 2 bin avroluk bu planın, koşulların “tamamen kabul edilemez” olan Yunan adalarındaki kamplarda baskıyı azaltabilmek için hızlı bir çözüm olabileceğini dile getirdi.

Komisyon, Yunan adalarındaki sığınmacıların kaçının “ekonomik koşullar nedeniyle” sığınmacı olduğuna dair istatistiklerinin net olmadığını belirtirken, en azından beş bin kişinin 2 bin avroluk teklifi kabul edebileceğini umduklarını söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER