A3 Haber

Abdullah Cömert’i öldüren polis, cezası kesinleşince tutuklandı

Abdullah Cömert’i öldüren polis, cezası kesinleşince tutuklandı

Abdullah Cömert’i öldüren polis, cezası kesinleşince tutuklandı
Mart 12
16:23 2020

Hatay’da Gezi direnişi eylemlerinde öldürülen Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet Kuş’a verilen, 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası kesinleşti. Ahmet Kuş tutuklandı.

A3 Haber Merkezi- Hatay’daki Gezi direnişi eylemleri sırasında başına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet Kuş’a verilen, 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası kesinleşti. Ahmet Kuş tutuklandı.

“Alması gereken cezayı almamıştır”

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can kararı Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Can paylaşımında, “Gezide polis tarafından atılan gaz fişeği ile hayatını kaybeden #AbdullahCömert davasında sanık polisin aldığı hapis cezası kesinleşti. Sanık polis tutuklandı” dedi. Sanığın eylemi kasten işlediğini ancak “bilinçli taksirle öldürme” suçundan ceza verildiğini söyleyen Can, paylaşımlarında şu açıklamayı yaptı;

  • Yargılama olayın olduğu Antakyada değil Balıkesirde yapılarak adalete erişim hakkımız sınırlanmış ve ihlal edilmiştir. Yargılama yapan mahkeme olay yerinde keşif dahi yapamamıştır. Her duruşma için 1200 km yolu gidip gelmek zorunda bırakıldık.
  • Kasten işlenen bir fiil olduğu açıkken sanık kasten öldürmeden alması gereken cezayı almamıştır. #AbdullahCömert bir ara sokakta hedef gözetilerek gaz fişeği ile başının arka kısmından vurulmuştur.
  • Dosyada ceza alan kişi sadece bir tane polis memurudur. Oysa o gün gaz kullanımı konusunda emir talimat veren amirlerin dosyaya dahil edilmesi gerekirken, başka kimse yargılanmamıştır.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER