A3 Haber

Trump’tan ABD’de ‘koronavirüs’ raporu: Mağazalara ‘kapatın’ çağrısı

Trump’tan ABD’de ‘koronavirüs’ raporu: Mağazalara ‘kapatın’ çağrısı

Trump’tan ABD’de ‘koronavirüs’ raporu: Mağazalara ‘kapatın’ çağrısı
Mart 14
19:42 2020

Yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, “Koronavirüsle mücadele için yaklaşık dört milyar dolar ayırdık” dedi. Trump, ABD’de virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısını açıklarken koronavirüs testine tabi tutulduğunu ancak sonuçları henüz almadığını kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Koronavirüs ekibi virüsü yenmek için çok çalışıyor” dedi.

“Virüsle mücadele için yaklaşık dört milyar dolar ayırdık” diyen Trump, açıklamasında ABD Merkez Bankası’na (Fed) yüklenerek “Umarım Fed, virüsle mücadelede bize katılır. Fed Başkanı çok fazla kötü karar aldı” açıklamalarında bulundu.

ABD’de virüs nedeniyle yaşamını yitiren sayısını açıkladı

Trump, “Şimdiye dek ABD’de koronavirüsten 50 kişi yaşamını yitirdi” diye konuştu. ABD Başkanı, cuma akşamı koronavirüs testi olduğunu, ancak sonuçları henüz almadığını belirtti.

Mağazalara ‘kapatın’ çağrısı

Apple’ın Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatma kararına destek veren Trump, “Tüm şirketler Apple’ın kararını izler ve perakende mağazalarını kapatırsa iyi olur” dedi.

ABD seyahat yasağını genişletti

Diğer yandan yurtiçi seyahat kısıtlamalarını da düşündüklerini söyleyen Trump, İngiltere ve İrlanda’ya da seyahat yasağı koymayı göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise, açıklamasında Avrupa’dan ülkeye seyahat yasağının genişletildiğini, İngiltere ve İrlanda’nın da listeye eklendiğini açıkladı. Pence, kararın pazartesi gecesiden itibaren yürürlükte olacağını bildirdi.

Pence, Avrupa’dan dönecek olan ABD vatandaşlarının ülkedeki çeşitli havaalanlarını kullanabileceğini söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER