A3 Haber

Yurtlar gece vakti boşaltıldı, öğrenciler tepki gösterdi: Bakanlık mağduriyet yok dedi

Yurtlar gece vakti boşaltıldı, öğrenciler tepki gösterdi: Bakanlık mağduriyet yok dedi

Yurtlar gece vakti boşaltıldı, öğrenciler tepki gösterdi: Bakanlık mağduriyet yok dedi
Mart 15
14:10 2020

Ankara Gölbaşı’nda bulunan üç KYK yurdunda gece saat 03.00 sularında yapılan anonsla öğrencilerin yurtları boşaltması istendi. Yurtların umreden dönenler için karantina bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Umreden gelen yurttaşların karantina altına alınması için Gölbaşı’ndaki üç öğrenci yurdu boşaltıldı, 5 bin 392 kişi karantinaya alındı. Öğrencilere gece saat 03.00’te anons yapıldığı için yurtta olmayan öğrenciler eşyalarını alamadı.

Öğrencilerden bazıları eşyalarını alamadı

Umre amacıyla Suudi Arabistan’da bulunan yurttaşların Türkiye’ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı öğrenci yurtlarıyla karşılandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, Umreden dönen vatandaşların karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirildi.

Ankara Gölbaşı’nda 3 öğrenci yurdu karatina için boşaltıldı ve bu yurtlarda toplam 5 bin 392 kişi karantinaya alınacak. Yurtta kalan öğrencilere saat 04.00’te durum bildirildi. Bazı öğrenciler boşaltma duyurusunun yapıldığı saatte yurtta olmadığı için eşyalarını alamadı ve şimdi yurtlarına da giremiyor.

“Yurdu boşaltın dediler”

Yurttan geç vakitte ayrılmak zorund kalan öğrencilerden biri, “Yurdu boşaltın dediler bizde beliyoruz bu şekilde” dedi. 1-2 saatir beklediğini söyleyen öğrenci, “Biz uyuyorduk anons yapıldı, haberimiz yoktu. Çok zamansız oldu” diyerek duruma tepki tepki gösterdi.

Bakanlık hiçbir öğrencinin mağdur edilmediğini savundu

Gençlik ve Spor Bakanlığı umreden dönenlerin yurtlarda karantinaya alınmasının ardından yurt kapasitelerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık hiçbir öğrencinin mağdur edilmediğini savundu.

Bakanlık açıklamasında, “Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır” denildi. (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER