A3 Haber

Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi ABD’yi uyardı: 50’den fazla kişi bir araya gelmemeli

Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi ABD’yi uyardı: 50’den fazla kişi bir araya gelmemeli

Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi ABD’yi uyardı: 50’den fazla kişi bir araya gelmemeli
Mart 16
07:54 2020

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ABD’ye önümüzdeki sekiz hafta boyunca ülkede 50’den fazla kişinin bir araya geleceği toplantıların koronavirüs salgını için risk taşıdığı uyarısında bulundu.

Koronavirüs salgınına karşı Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) ABD’ye yaptığı uyarıda ülke genelinde önümüzdeki sekiz hafta boyunca 50’den fazla insanın katılacağı etkinliklerin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Dünyada koronavirüse karşı hükümetler vatandaşlarını korumak adına önlemler almaya devam ediyor. ABD’nin birçok eyaletinde restoranlara yeni düzenlemeler getirilerek ve barlar ile gece kulüplerinin faaliyetleri askıya alındı.

İşte ABD’de alınan önlemler: 

  • Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, başkentte restoran, kafe, bar gibi eğlenme mekanlarına bir dizi yeni düzenleme getirdiklerini açıkladı. Restoranlarda bir masada en fazla altı kişinin oturmasına izin verilecek, masalar arasındaki mesafe de minimum 180 santim olacak şekilde düzenlenecek.
  • Benzer düzenlemeler kapsamında Ohio Valisi Mike DeWine, saat 21.00’de eyaletteki tüm kafe, restoran ve barların kapatılması kararını aldı.
  • Illinoi eyaletinde 16 Mart’tan başlamak üzere tüm kafe, bar ve restoranların faaliyetlerini tamamen askıya alması kararlaştırıldı.
  • Los Angeles’ta da benzer uygulamalar hayata geçirilirken, Boston’da tüm eğlence mekanlarının kapasitelerini yarı yarıya düşürmesi için düzenleme getirildi.
  • New York eyaletinde Vali Andrew Cuomo, eyaletteki okulların 16 Nisan’a kadar kapatılması kararını verdi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER