A3 Haber

IMF: Koronavirüsle mücadele için 1 trilyon dolar kredi hazır

IMF: Koronavirüsle mücadele için 1 trilyon dolar kredi hazır

IMF: Koronavirüsle mücadele için 1 trilyon dolar kredi hazır
Mart 16
16:10 2020

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva IMF’in sitesinde yayınlanan yazısında, “Üyelerimize yardımcı olmak için 1 trilyon dolarlık kredi verme kapasitesini harekete geçirmeye hazırız” dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva IMF’in sitesinde yayınlanan yazısında koronavirüs ile mücadele için alınacak önlem planlarını açıkladı. Yazıda koronavirüs ile mücadele için üç başlık yer aldı.

Georgieva, “Küresel ekonomi için üç eylem alanı” başlığı altında, “İlk olarak, uzun süreli ekonomik hasarı önlemek için ek mali teşvik gerekli olacaktır” ifadesini kullandı.

İkinci başlık ise “para politikası” oldu. “Gelişmiş ekonomilerde merkez bankaları finansal koşulları hafifleterek ve reel ekonomiye kredi akışını sağlayarak talebi desteklemeye ve güveni artırmaya devam etmelidir” diyen IMF Başkanı son başlıkta ise finansal sistemde karar vericilere seslendi. “Finansal sistem yetkilileri, finansal istikrarı korumak, bankacılık sisteminin sağlamlığını korumak ve ekonomik faaliyetleri sürdürmek arasındaki dengeyi korumayı hedeflemelidir” dedi.

1 trilyon dolar kredi hazır

IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın yazısında en dikkat çekici bölüm ise “IMF: “Üyelerimize yardımcı olmak için 1 trilyon dolarlık kredi verme kapasitesini harekete geçirmeye hazırız” ifadesi oldu.

Georgieva, “İlk savunma hattı olarak Fon, acil ödeme dengesi ihtiyaçları olan ülkelere yardım etmek için esnek ve hızlı dağıtıcı acil müdahale araç setini kullanabilir. Bu araçlar gelişmekte olan ve gelişmekte olan ekonomilere 50 milyar dolarlık bir kaynak sağlayabilir. Sıfır faiz oranı taşıyan imtiyazlı finansman olanaklarımız sayesinde düşük gelirli üyelerimize 10 milyar dolara kadar ulaşılabilir” dedi.

Georgieva, “Fonun, halihazırda 200 milyar dolarlık birleşik taahhütleri olan 40 hem de hem ödeme hem de ihtiyati düzenlemeleri var. Birçok durumda, bu düzenlemeler kriz finansmanının hızla ödenmesi için başka bir araç sağlayabilir. Ayrıca yaklaşık 20 ülkeden daha ilgi gördük ve onlarla önümüzdeki günlerde takip edeceğiz” yazdı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER