A3 Haber

Avrupa Birliği’nden koronavirüs kararı: Mali destek verilecek

Avrupa Birliği’nden koronavirüs kararı: Mali destek verilecek

Avrupa Birliği’nden koronavirüs kararı: Mali destek verilecek
Mart 17
20:09 2020

Avrupa Birliği maliye bakanları, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle mali tedbirler için anlaşmaya vardı.

Avro para birimini kullanan Avrupa Birliği (AB) üyesi 19 ülkenin maliye bakanlarının telekonferansla gerçekleştireceği Avro Grubu toplantısında, bütçelerinden para dağıtma yükümlülüğüne ek olarak vergilerin ertelenmesi ve işletmelere GSYİH’nin yüzde 10’una varan devlet garantilerinin verilmesi kararı alındı. Açıklamada, bu rakamların gerektiğinde daha geç tarihlerde artırılabileceği ifade edildi. Maliye bakanları, istisnai koşulların hızlı ve koordineli çalışmaya zorladığının altını çizdi.

Mali desteğe öncelikle, örneğin ulaşım ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler gibi doğrudan koronavirüs sonuçlarından etkilenen işletmelerin ihtiyaç duyduğu belirtilen açıklamada, bu tür işletmelere devlet alımlarını yerine getirmekte tavizlerin verilebileceği ve kredi alımlarında ek devlet teminatlarının sunulabileceği belirtildi.

Derhal paranın tahsis edilmesi gerek

Avro Grubu, koronavirüse karşı mücadele ve bu virüsten etkilenen sektörlerin çalışanları destekleme amacıyla derhal paranın tahsis edilmesi gerektiğini kaydetti. Söz konusu, hastalık ve işsizlik maaşlarının uzatılması, gelir vergilerinin ertelenmesi olduğu ifade edildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER