A3 Haber

İYİ Parti: Türkiye’de tetkik sayılarının yeterli olmadığını düşünüyoruz

İYİ Parti: Türkiye’de tetkik sayılarının yeterli olmadığını düşünüyoruz

İYİ Parti: Türkiye’de tetkik sayılarının yeterli olmadığını düşünüyoruz
Mart 17
21:38 2020

İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de tetkik sayılarının yeterli olmadığını düşünüyoruz” dedi.

İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, partisinin başkanlık divanı toplantısında koronavirüs hakkında durum değerlendirmesi yaptıklarını, değerlendirme sonucunda parti içinde bir izleme komitesi kurulduğunu, parti teşkilatlarının kongre süreçlerini ise 15 gün erteleme kararı aldıklarını duyurdu. İyi Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla ülke gündeminin tamamını meşgul eden Koronavirüs salgını hakkında parti olarak aldıkları tedbirleri, teşkilatlara yaptıkları uyarıları ve alınması gereken önlemleri anlatan Ağıralioğlu, “Türkiye’de tetkik sayılarının yeterli olmadığını, yeterli tetkik kitinin elimizde bulunmadığını, tetkiklerden sonuçları alma hızımızın da yeterli olmadığını düşünüyoruz” dedi.

“Türkiye’de tetkik sayılarının yeterli olmadığını düşünüyoruz”

İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Şu anda Güney Kore tetkik sayısı itibariyle süreci en ciddi yönetebilen ülkelerin başında geliyor. Türkiye’de tetkik sayılarının yeterli olmadığını, yeterli tetkik Kitinin elimizde bulunmadığını, tetkiklerden sonuçları alma hızımızın da yeterli olmadığını düşünüyoruz. İki gün tetkik sonuçlarının çıkması. Bunu biraz kısaltmaya çalıştığını düşünüyoruz sağlık bakanlığımızın” dedi.

“Ciddi bir kit ihtiyacımız var”

Ağıralioğlu ,Türkiye’nin kit ihtiyacı olduğunu vurgularken, “Çin’de ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılma hızlarında tetkiklerde ortaya çıkan sonuçlar sadece bu kitler yoluyla yapılan tahliller den sonra çıkan sonuçlar. Henüz kendisine tetkik yapılamamış olanların taşıyıcı olma ihtimali çok yüksek insanlar var. Dolayısıyla bizim acilen ihtiyacımızı karşılayacak ve süreci sağlıklı yönetmenize imkân verecek sonuçları bize verme imkânı sağlayacak ciddi bir kit ihtiyacımız var. Oldukça fazla sayıda ve hızlı sonuç verecek kitlere ihtiyacımız var. 15 dakikada sonuç verenler var bunlarında hızla tedarik edilmesi lazım” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER