A3 Haber

Koronavirüs vaka sayısı 200 bini aştı: Ölü sayısı 8 bin 200’e yaklaştı!

Koronavirüs vaka sayısı 200 bini aştı: Ölü sayısı 8 bin 200’e yaklaştı!

Koronavirüs vaka sayısı 200 bini aştı: Ölü sayısı 8 bin 200’e yaklaştı!
Mart 18
15:09 2020

Dünya genelinde koronavirüs salgını hızla artarken ülkeler önlemlerini giderek artırıyor. Virüse yakalananların ve can kayıplarının artması üzerine alınan önlemler de gün geçtikçe sertleşiyor.

Johns Hopkins Üniversitesi, dünya çapında teyit edilen toplam koronavirüs vaka sayısının 200 bini aştığını bildirdi.

İşte son bilanço

  • Tespit edilen vaka sayısı: 203 bin 543
  • Yaşamını yitiren: 8 bin 160
  • Tedavi gören hasta sayısı: 112 bin 570
  • İyileşen hasta sayısı: 82 bin 813

Çin-Avrupa uçuş trafiğini yüzde 61 azaldı

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Çin-Avrupa uçuş trafiği şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61 azaldı. Çin ile yapılan uçuşlardan etkilenen ülkeler değerlendirildiğinde, en fazla düşüş yüzde 19 ile Almanya’da görüldü. Bu ülkeyi yüzde 15 ile İngiltere, yüzde 14 ile Fransa ve yüzde 11 ile İtalya izledi.

Fransa: Karantinanın neticesini sekiz ile 12 gün arasında almayı umuyoruz

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, koronavirüs nedeniyle hükümetin uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağının, enfeksiyonun yayılmasını azaltmaya yönelik neticesini sekiz ile 12 gün içerisinde almayı umduklarını söyledi. Ayrıca Bakan Veran, karantina konusunda yumuşama göstermeyeceklerini, yasağa uymayanlara gerektiğinde müdahalede bulunulacağını da dile getirdi.

Glastonbury Festivali iptal edildi

Açık alanda canlı müzik ve sanat performanslarının sergilendiği, dünyanın ve Avrupa’nın en büyük açık hava festivallerinden biri kabul edilen ve her yıl geleneksel olarak İngiltere’nin Somerset bölgesindeki Glastonbury kentinde düzenlenen festival, Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildi. Her yıl yüz binlerce müzikseverin ziyaret ettiği, 24-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan festivalin bu yıl 50’incisi gerçekleşecekti.

Koronavirüs tedbirleri dünya sinema sektörünü olumsuz etkiledi

Koronavirüsten etkilenen ülkelerde kamusal ve sosyal hayata yönelik kısıtlamalar gündeme gelirken, sosyal etkinliklerde olduğu gibi sinema sektörü de çeşitli zorluklar yaşıyor. Pek çok ülkede sinema salonlarının kapatılmasına neden olan tedbirler kapsamında, bazı yapımların vizyon tarihleri de bir bir erteleniyor. Alınan tedbirler nedeniyle, milyon dolarlık yapımların prodüksiyonları yavaşlarken, ertelenen vizyon tarihleri ve düşük hasılat rakamları sektörde zorluklar yaşanmasına neden oluyor.

Bilim insanları: Salgın Nisan başında zirveye çıkacak, ölü sayısı 12 bin civarında olabilir

Bilim insanları, karantinanın tam anlamıyla uygulanması halinde salgının zirvede olacağı Nisan ayının ilk günleri için vaka sayısının 120 bin, ölü sayısının ise 12 bin civarında olacağını öngörüyor.

Kırgızistan: Umreden dönen üç kişide koronavirüs çıktı, ülkeye yabancı girişi yasaklandı

Kırgızistan Sağlık Bakanı Kosmosbek Çolponbayev, ülkede ilk kez koronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu. Çolponbayev, düzenlediği basın toplantısında, Umre’den 12 Mart’ta dönen ve evlerinde karantinada tutulan üç kişinin koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı.

Yeni tip koronavirüs tespiti yapılan hastaların yaşadığı Celalabad bölgesine bağlı Suzak ilçesine giriş çıkışlar yasaklandı. Ülkede ilk Covid-19 vakasının tespit edilmesinin ardından 19 Mart’tan itibaren yabancıların ülkeye girişini yasaklandı. Müslümanlar Dini İdaresi de camilerde cuma namazları kılınmayacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov da yayımladığı mesajında, tüm vatandaşları sorumluluğa çağırarak, paniğe kapılmamalarını ve tüm güvenlik önlemlerine uyulmaları gerektiğini belirtti.

Brezilya’da koronavirüsten ilk ölüm

Brezilya’da Covid-19 nedeniyle 62 yaşındaki bir hasta hayatını kaybetti. Brezilya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü bölgelerden Sao Paulo eyaletinde 62 yaşındaki erkek hastanın yaşamını yitirdiği ve bunun ülkede Covid-19’dan kaynaklanan ilk ölüm olduğu duyuruldu. Öte yandan ülkede 67 yeni koronavirüs vakası daha görüldüğü ve vaka sayısının 301’e yükseldiği belirtildi.

NBA yıldızı Kevin Durant koronavirüse yakalandı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Brooklyn Nets forması giyen Kevin Durant, koronavirüse (Covid-19) yakalandı. The Athletic’e açıklamalarda bulunan Durant, kendisini iyi hissettiğini, hastalığın semptomlarının gözükmediğini ancak Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını belirtti. Brooklyn Nets takımının dört oyuncusunun koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER