A3 Haber

Türkiye’de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti, vaka sayısı 98’e yükseldi

Türkiye’de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti, vaka sayısı 98’e yükseldi

Türkiye’de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti, vaka sayısı 98’e yükseldi
Mart 18
00:02 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Türkiye’deki koronavirüs nedeniyle ilk ölümün yaşandığı açıklarken vaka sayısının da 98’e yükseldiğini duyurdu.   

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini açıklarken vaka sayısının da 98’e yükseldiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca,  “Yedi gün önce geç saatlerdeki basın toplantısında ilk vakayı bildirmiştik. Virüs solunum yolu ile bulaşıyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamlar. Virüs farklı yaş guruplarına etkili. Yetişkinlerde sonuç değişebiliyor. Hastalıkta ölüm oranı sanılanın altındadır. Yaşlılar yüksek risk gurubundadır. Savunma sistemi zayıf yaşlılarımız dikkatli olmalı. Özel bir durum nedeniyle toplandık. Bu gece bütün halkımızı üzen bir haber veriyoruz. Koronavirüs ile mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Ölen hasta 89 yaşında Çin temaslı” şeklinde konuştu.

Vaka Sayısı 98’e yükseldi

Bakan Koca yaptığı açıklamada, vaka sayısının yükseldiğini duyururken, “Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam vaka sayısı 98’e yükseldi” dedi.

Öte yandan Bakan Koca yurttaşlara çağrıda bulunarak “Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum. Bugünler böyle sürmeyecektir, 1 buçuk 2 ay direnelim” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER