A3 Haber

Başhekimlik doğruladı: Aytaç Yalman koronavirüsten öldü

Başhekimlik doğruladı: Aytaç Yalman koronavirüsten öldü

Başhekimlik doğruladı: Aytaç Yalman koronavirüsten öldü
Mart 19
14:58 2020

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın koronavirüsten öldüğü iddiasına ilişkin bir haber yapan Euronews, “İddiayı kendi kaynaklarımızdan doğrulattık” dedi. Başhekimlik de konuyla ilgili açıklama yaparak iddiayı doğruladı.

İlk olarak Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün gündeme getirdiği Aytaç Yalman’ın koronavirüsten öldüğüne ilişkin iddiayı Euronews Türkçe, kendi kaynaklarından doğrulattı. Hastane Başhekimliği de “koronavirüs kanaati oluştuğunu” söyledi.

Euronews Türkçe’de yer alan haberde, Aytaç Yalman’ın ölümü ile ilgili, “Euronews Türkçe’nin edindiği bilgilere göre, Yalman’ın ölüm gerekçesi Covid-19” denildi.

Ancak haberde, Yalman’ın ailesinin iddiayı reddettiği de aktarıldı. Aile, Yalman’a koronavirüs testi yapıldığını ve negatif sonuç çıktığını söylüyor.

Öte yandan haberde, Yalman’ın eşi ve kızının hali hazırda karantina altına olduğu da aktarıldı.

Başhekimlikten açıklama

NTV’de yer alan habere göre, İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, “Aytaç Yalman’ın koronavirüs nedeniyle öldüğü kanaati oluşmuştur” açıklamasında bulundu.

Aytaç Yalman koronavirüsten mi öldü? 

İddia Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk tarafından gündeme getirilmişti. Öztürk, yaptığı açıklamada “GATA’ya sevk ediliyor. Orada malum virüs tanısı konuluyor. Evine gitmek istiyor ve bir kaç gün sonra hayatını kaybediyor. Hiçbir tören yapılmadan defnedililyor. Eşi ve kız kardeşi de karantinada tutuluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Sağlık Bakanlığı’nın şu ana dek Yalman hakkında herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalara göre Türkiye’de şimdiye dek iki hasta yaşamını yitirdi. İlk hasta 89, ikinci hasta ise 61 yaşında. Her iki hasta da erkek. Buna karşın Yalman’ın yaşı ise 80.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER