A3 Haber

Örnek dayanışma: Gençler getirsin, siz evlerinizde kalın

Örnek dayanışma: Gençler getirsin, siz evlerinizde kalın

Örnek dayanışma: Gençler getirsin, siz evlerinizde kalın
Mart 19
00:20 2020

Kocaeli İzmit’te Tarih Koridoru Derneği üyeleri, ‘Gençler getirsin, siz evlerinizde kalın’ sloganıyla örnek bir dayanışma etkinliği düzenledi. Dernek üyeleri yaşlıların yaşadığı evlere giderek ekmek ve kolonya dağıttı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinin Hacı Hasan ve Akçakoca Mahalleleri sınırları içindeki, ‘Tarih Koridoru’ olarak anılan bölgede faaliyet gösteren Tarih Koridoru Derneği’nin üyeleri, yaşlıların bulunduğu evlere gidip, ekmek ve kolonya dağıttı. ‘Gençler size getirsin, siz evlerinizde kalın’ sloganı ile yola çıkan dernek üyeleri, özellikle yaşlıları daha fazla etkilediği bilinen koronavirüs tehdidi geçene kadar yaptıkları uygulamaya rutin olarak devam edecek.

“Mahalle kültürünü korumak istiyoruz”

Tarih Koridoru Derneği Başkanı Nükhet Özcan, “Bizler Tarih Koridoru Derneği olarak Akçakoca Mahallesi, Hacı Hasan Mahallesi ve bu bölgelerde bulunan adreslerde faaliyet veren, geçmişe yönelik misyon ve vizyonumuzu korumak isteyen, mahalle kültürünü korumak isteyen bir derneğiz. Eski kent kültürünü yaşatmak isteyen bir avuç İzmitliyiz. Birbirimize çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde birlikte hareket ederek, dernek üyelerimizle birlikte limon kolonyası ve ekşi mayalı ekmek dağıtıp lokasyondaki yaşlı nüfusun kapısını çaldık. ‘Gençler size getirsin, siz evlerinizde kalın ve çıkmayın’ sloganıyla bir dağıtım yaptık. Şu an da mahallede bulunan 30 kişiye ulaştık” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER