A3 Haber

ABD’de cezaevlerinde tehlike artıyor: Harvey Weinstein de koronavirüse yakalandı

ABD’de cezaevlerinde tehlike artıyor: Harvey Weinstein de koronavirüse yakalandı

ABD’de cezaevlerinde tehlike artıyor: Harvey Weinstein de koronavirüse yakalandı
Mart 23
10:20 2020

New York’ta cinsel saldırı suçlamasıyla 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Holywood yapımcısı Harvey Weinstein’a koronavirüs yakalandığı tespit edildi. ABD’de virüs salgını cezaevleri ve Polis teşkilatına da sıçradı.

Cinsel saldırı ve cinsel taciz suçlamalarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Amerikalı ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein’a cezaevinde koronavirüsü bulaştı. New York Eyalet Hapishane Memurları Başkanı Michael Powers, Weinstein’in karantinaya alındığını açıkladı.

Duvar’ın haberine göre, Powers, Weinstein’a ve iki mahkuma daha yapılan koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını söyledi. Birkaç hapishane çalışanın da karantinaya alındığı belirtildi.

Cezaevlerinde tespit edilmeye devam ediyor

Amerikalı yetkililer, ülkenin batı yakasındaki Kaliforniya’da da cezaevlerinde korona virüsünün görüldüğünü açıkladı. Buna göre, en az bir mahkum ile iki cezaevi çalışanına yapılan testler pozitif çıktı.

Polis teşkilatına da sıçradı

New York Polis Departmanı (NYPD) Komiseri Dermot Shea, kentte 98 emniyet çalışanında koronavirüse rastlandığını duyurdu. 70’inin üniformalı polis, 28’ise sivil çalışan olduğunu kaydeden Shea, üç kişinin şu anda hastanede yattığını aktardı.

Harvey Weinstein kimdir?

68 yaşındaki Weinstein New York’ta yargılandığı cinsel saldırı davasında suçlu bulunmuştu. Weinstrin, mart ayı başında 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Weinstein’in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan pek çok kadın, #MeToo (Sen de Anlat) hareketinin yayılmasına önayak olmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER