A3 Haber

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Noterlerde bir gün tek, bir gün çift çalışma sistemine geçildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Noterlerde bir gün tek, bir gün çift çalışma sistemine geçildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Noterlerde bir gün tek, bir gün çift çalışma sistemine geçildi
Mart 23
13:30 2020

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Noterlerde bir gün tek, bir gün çift noterliklerin çalışması sistemine geçildi. Burada da dönüşümlü olarak hizmet verilecek” dedi.

A3 Haber Merkezi- Yargıda Koronavirüs Önlemleri Toplantısı sonrası açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Cezaevlerinde pozitif vakaya rastlanmadı” dedi. Bakan Gül, “Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçildi” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında yeni tip koronavirüs Kovid-19’a ilişkin koordinasyon toplantısının ikincisi yapıldı.

Adliyelerde esnek çalışma dönemi başlatıldı

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Gül’ün konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Cezaevlerinde pozitif bir vaka yoktur. Tüm malzemeler tedarik edilmiş durumdadır. Dışarı ile bağlantılı görevlilerimiz gerekli önlemleri almaktadır. Tutuklu ve hükümlülerin yakınları endişelenmesin.
  • Denetimli serbestlik kapsamını askıya aldık. Telefon haklarını ve görüşme sürelerini birden ikiye çıkardık.
  • Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçildi
  • Adliyelerde her türlü tedbir yerine getirilmektedir. Davalarla ilgili süreçler UYAP üzerinden yerine getirilmektedir. İcra ve haciz 30 Haziran’a kadar ertelenmiştir.
  • Artık idari izinlerde ve uygulama konusu devreye sokulmuştur. Adliyelerde esnek çalışma dönemi başlatılmıştır. Yayınlanan genelgeyle tüm idari izinler konusunda çalışmalar yine idari izin çerçevesinde yürütülmektedir.
  • Noterliklerde bir gün tek, bir gün çift noterliklerin çalışmasına karar verilmiştir. Lütfen acil olmayan noterlik işlemleri için gitmeyin. Noterliklere işlem yapmak üzere hayati işlem yoksa, yoğunlaştırmayalım.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER