A3 Haber

Yargıtay ve Danıştay başkanları değişiyor: Yargıtay’da altı aday var, Danıştay’da henüz yok

Yargıtay ve Danıştay başkanları değişiyor: Yargıtay’da altı aday var, Danıştay’da henüz yok

Yargıtay ve Danıştay başkanları değişiyor: Yargıtay’da altı aday var, Danıştay’da henüz yok
Mart 23
14:12 2020

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün yaş haddinden emekliye ayrılmaları nedeniyle Yargıtay ve Danıştay’da başkanlık seçimi yapılacak. Yargıtay başkanlığı için altı isim resmen başvuru yaparak aday olurken Danıştay’da çok sayıda isim telaffuz edilmesine rağmen henüz adaylık başvurusu yapılmadı.

Yüksek yargıda kritik değişim süreci başladı. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör yaş haddinden emekli oldu. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ise bugün emekli oluyor. Yeni başkanları belirlemek için Yargıtay ve Danıştay’da seçim yapılacak.

Danıştay seçimi ertelenebilir

Yüksek yargıda seçim süreci başladı. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör 20 Mart’ta yaş haddinden emekli oldu.

Danıştay Genel Kurulu’nda yeni başkanı belirlemek için çarşamba günü seçim yapılması kararı alındı. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle seçim tarihinin ertelenebileceği de ifade ediliyor.

Danıştay Genel Kurul’da üyelerin salt çoğunluğunun oyunu alan isim Danıştay’ın yeni başkanı olacak.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Danıştay kulislerinde çok sayıda isim telaffuz ediliyor. Ancak şu ana kadar resmi bir adaylık başvurusu yapılmadı.

Yargıtay’da yarın seçim yapılacak

Yargıtay’da da seçim heyecanı yaşanacak. Yargıtay üyeleri başkanlık seçimi için sandık başına gidecek.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit bugün itibariyle emekli oluyor. Cirit’in yerine gelecek ismi belirlemek için herhangi bir erteleme kararı alınmazsa yarın seçim yapılacak.

Yargıtay’da altı isim aday

Başkanlık için altı isim resmen aday oldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, 10. Ceza Dairesi Başkanı Hüsnü Uğurlu, 17. Hukuk Dairesi Başkanı Şahabettin Sertkaya, 19. Hukuk Dairesi Üyesi Abdullah Yaman, 4. Hukuk Dairesi Başkanı Sadık Demircioğlu, 19. Hukuk Dairesi Başkanı Mehmet Bülent Selçuk Yargıtay Başkanlığı için yarışacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER