A3 Haber

İklim aktivisti Greta Thunberg ve babası karantinada

İklim aktivisti Greta Thunberg ve babası karantinada

İklim aktivisti Greta Thunberg ve babası karantinada
Mart 24
21:50 2020

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ve babası Svante Thunberg, koronavirüs belirtileri gösterdikten sonra kendilerini karantinaya aldı.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ve babası Svante Thunberg, koronavirüs (Kovid-19) belirtileri gösterdikten sonra kendilerini karantinaya aldı. New Scientist dergisine konuşan Thunberg, Avrupa seyahatlerinin ardından kendisini karantinaya aldığını açıkladı. Avrupa gezisinden sonra henüz hiçbir belirti yokken kendisini karantinaya aldığını söyleyen Thunberg, “Başlangıçta iyiydim. Ama birkaç gün sonra bazı belirtiler hissetmeye başladım” dedi.

Boğazının ağrıdığını, titrediği ve öksürdüğünü söyleyen 16 yaşındaki iklim aktivisti ayrıca, kendisiyle yolculuk yapan babası Svante Thunberg’de de bazı belirtiler olduğunu ifade etti.  Virüsü bulaştırmanın ne kadar kolay olduğu konusunda farkındalık yaratmak istediğini de sözlerine ekleyen Thunberg, “Risk grubunda olmadığım için çok ciddiye almamıştım. Bu da çok tehlikeli çünkü enfekte olup olmadığınızı bilemiyorsunuz ve başkalarına bulaştırma ihtimaliniz çok yüksek” diye konuştu.

“Babam da tam olarak koronavirüs semptomları gösteriyor”

Thunberg, İsveç’te hastanelerin acil tedavi gerekmedikçe Kovid-19 testi yapmadıklarını belirterek, “Tabii ki enfekte olduğumdan yüzde 100 emin değilim. Ama başka bir şey olamaz. Babam da tam olarak koronavirüs semptomları gösteriyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER