A3 Haber

Trump, 12 Nisan’da hayatın normale dönmesini istedi, doktor Mehmet Öz zor soruyu sordu

Trump, 12 Nisan’da hayatın normale dönmesini istedi, doktor Mehmet Öz zor soruyu sordu

Trump, 12 Nisan’da hayatın normale dönmesini istedi, doktor Mehmet Öz zor soruyu sordu
Mart 24
23:36 2020

ABD Başkan Donald Trump , koronavirüs önlemlerini gevşetmenin sinyallerinin verirken “Ekonomimizi Paskalya Bayramı’na (12 Nisan) kadar eski haline getirebilirsek sevineceğim” dedi. Trump’ın bu açıklamasının ardından doktor Mehmet Öz, “Tıbbi açıdan güvenli olduğunu nasıl düşünüyorsunuz” sorusunu yöneltti. Trump, “Bizim ülkemiz insanları eve kapatmak için kurulmadı” yanıtını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump ve koronavirüsile Mücadele Görev Gücü üyeleri, Beyaz Saray’dan Fox News kanalının yayınına katılıp doktor Mehmet Öz dahil  uzmanların ve yurttaşların sorularını yanıtladı.  ABD’nin kepenkleri açmış halde 12 Nisan’da Paskalya’ya girmesi için can attığından söz eden Trump, geçen hafta yayımladıkları 15 günlük eylem planlarının yeterli olacağını ve ekonomik önlemleri gelecek hafta gevşetmeyi istediklerini söyleyerek “Ekonomimizi Paskalya Bayramı’na (12 Nisan) kadar eski haline getirebilirsek sevineceğim. İnsanların bir an önce işlerinin başına dönmesine istiyorum” dedi.

“Salgın istikrarı bozucu bir durum”

Söz konusu eylem planının vadesi dolduğunda yeni yol haritası için gerekli adımları atabileceklerini belirten Trump, “Daha önce hiç bu tür önlemler almadık ama şimdi almak zorundaydık. Bu salgın, ülkemiz için çok acı verici ve istikrarı bozucu bir durum” diye ekledi.

“İki hafta veriyorum, sosyal mesafe uygulayarak işe gidebiliriz”

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için ülkeyi kapatmak zorunda kalmış olmaktan öfke duyduğunu ifade eden Trump, işyerlerine getirilen kapatma, bireylere getirilen sosyal mesafe kurallarını tez zamanda kaldırma arzusunu da aktardı. Trump, “İki hafta veriyorum. Sosyal mesafe uygulayarak işe gidebiliriz” dedi.

“Grip ve kazalarda daha çok insan yaşamını yitiriyor”

ABD’de her yıl grip nedeniyle on binlerce kişinin yaşamını yitirdiğine işaret eden Trump, “Araba kazalarında da her yıl Kovid-19’dan çok daha fazla insan kaybediyoruz. Ama otomobil firmalarına, üretimi durdurma çağrısı yapmıyoruz. Herkes işine dönmeli” dedi.

Mehmet Öz’den Trump’a zor soru

Doktor Mehmet Öz, Trump’a “Sayın Başkan, Paskalya’da hayatı normale döndürmek istediğini söylediniz, peki bunun tıbbi açıdan güvenli olduğunu nasıl düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Trump insanların işe gitmek yerine evlerinde kapalı kalmasının onları depresyona sürükleyeceğini savunarak, “İnsanlar, bir taraftan iş yerleri kapanırken bir taraftan da bir odada kapalı kalmak yerine, iş yerlerini kurtarmayı isterler. Biliyorsunuz depresyon, intihara sürükler. Şuna güçlü bir şekilde inanıyorum ki insanları evlere kapatmaya devam edersek, daha fazla insanı kaybedeceğiz. İki yıl ülkenin kapalı kalmasını isteyecek doktorlar olacaktır. Ama biz bu ülkeyi eski haline getirmek istiyoruz. Bizim ülkemiz insanları eve kapatmak için kurulmadı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER