A3 Haber

İnternetten alışveriş arttı, 10 bin kişi istihdam edilecek

İnternetten alışveriş arttı, 10 bin kişi istihdam edilecek

İnternetten alışveriş arttı, 10 bin kişi istihdam edilecek
Mart 26
09:46 2020

Koronavirüs salgının Türkiyeyi de etkisi altına almasının ardından drıoouyluı korunmak için internetten alışverişe yöneldi.  İnternetten siparişlerin yükselmesi kurye sektöründe istihdam artışına yol açtı.

Bilim insanları tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınından korunmanın ilk yolu olarak sosyal mesafeyi korumak gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle çok sayıda yurttaş, marketlere gitmek yerine sanal marketlerden evine sipariş veriyor. Talepte yarı yarıya artış olduğu belirtiliyor.

Sabah’ta yer alan habere göre, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, özel sektör ve PTT’de 150 bin kargo çalışanı olduğunu belirtti. Ekmekçi, 100 binin üzerine motokurye bulunduğu bilgisini de verirken, sahada yaklaşık 250 bin kişinin çalıştığından bahsetti. Dernek başkanı, eve servis hizmetlerinde yüzde 10’luk artışla, 10 bin yeni istihdamın sağlanacağını öngördüklerini dile getirdi.

Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, vatandaşların daha çok mutfak ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek ödemelerin online yapıldığını bildirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER