A3 Haber

Bekleyiş sona erdi: Yunanistan sınırındaki sığınmacılar, otobüslerle misafirhanelere taşındı

Bekleyiş sona erdi: Yunanistan sınırındaki sığınmacılar, otobüslerle misafirhanelere taşındı

Bekleyiş sona erdi: Yunanistan sınırındaki sığınmacılar, otobüslerle misafirhanelere taşındı
Mart 27
16:34 2020

Yunanistan’a geçmek için Edirne’ye akın eden ve günlerdir Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen sığınmacılar, otobüslerle misafirhanelere taşındı.

Türkiye’nin sınırlarında ‘serbest geçiş’ uygulamasının ardından Avrupa ülkelerine gitmek isteyen sığınmacılar, Edirne’ye akın etti. Yunan güvenlik güçleri de sığınmacılar ülkelerine geçişlerini engellemek için Pazarkule Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Kastanies Sınır Kapısı’nı kapattı.

Pazarkule’nin kapatılması üzerine 140 binin üzerinde sığınmacı, Meriç Nehri üzerinden lastik botlarla Yunanistan’a geçerken, binlerce göçmenin Pazarkule Sınır Kapısı tampon bölge ve çevresinde bekleyişleri bir ay sürdü.

Kurdukları çadırlarda kalan ve tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan sığınmacılar, kapıların açılacağı umuduyla sürdürdükleri bekleyişlerini sürdürdü. Pazarkule çevresindeki sığınmacılara, Yunan güven güçleri zaman zaman geçişlerini engellemek için gerçek mermi, gaz bombası, plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etti. Bu zamana kadar yapılan saldırılar sırasında üç sığınmacı vurularak yaşamını yitirdi, 236 sığınmacı yaralandı, yüzlercesi de atılan gazlardan etkilendi.

Umutlar tükendi, sığınmacılar sınırdan ayrıldı

Yunanistan’ın sınır kapılarını açma umudunu yitiren sığınmacılar Edirne Valiliği koordinasyonunda otobüslerle misafirhanelere gönderildi. Yetkililer, koronavirüs tedbirleri kapsamında misafirhanelerde karantina altında tutulacak sığınmacıların daha sonra uygun bölgelere gönderileceğini söyledi.

Sığınmacılar ayrılmasının ardından Pazarkule çevresinde kurulan çadırlar, görevliler tarafından söküldü, alanda temizlik çalışması yapıldı. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER