A3 Haber

Dr. Sürenkök’ten 17’inci gün kıyaslaması: İtalya ile karşılaştırdığımızda durumumuz kötü

Dr. Sürenkök’ten 17’inci gün kıyaslaması: İtalya ile karşılaştırdığımızda durumumuz kötü

Dr. Sürenkök’ten 17’inci gün kıyaslaması: İtalya ile karşılaştırdığımızda durumumuz kötü
Mart 29
08:30 2020

İzmir Tapip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sürenkök, “İtalya ile karşılaştırdığımızda 17’inci günde bizde hasta sayısı da can kaybı da daha fazla” dedi.

A3 Haber Merkezi | İzmir Tapip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sürenkök koronavirüs salgını süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Acil olmayan poliklinik hizmetleri ile ameliyatların ertelenmesi konusunda çok geç kalındığını ifade eden Sürenkök, “Aylarca dizi ağrıyanlarla, öksürerek gelenler hastanelerde aynı koridorda tutuldu. Hastalar ve sağlık çalışanları riske girdi. Başlangıçta koronavirüs şüphesi ile gelenlere mutlaka yurt dışı bağlantısı soruluyordu. Ama artık koronavirüs yapılan hatalar nedeniyle artık yerli hale geldi” dedi.

“Merkezi randevu sistemi devam ediyor”

Özellikle poliklinik ve ameliyathanelerin kapanması konusunda geç kalındığına dikkat çeken Dr. Sürenkök, “Sadece Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde her gün 10 bin hasta girişi var. Refakatçiler ve çalışanlarla birlikte günlerce 15 bin kişi bir arada bulundu. Diğer hastanelerde de aynı durum vardı. Ege Üniversitesi çok gecikmeyle ilk olarak acil olmayan poliklinik ve ameliyatları durdurma kararı aldı. Tüm hastaneler enfekte hale geldi. Buna rağmen bazı hastanelerde acil olmayan durumlar için bile poliklinik hizmeti ve ameliyatlar devam ediyor. Merkezi randevu sistemi bile devam ediyor” dedi.

“Sokağa çıkma yasağı olmalıydı”

Olayın ciddiyetinin geç anlaşıldığını vurgulayan Sürenkök şöyle konuştu: “Metropollerde mutlaka sokağa çıkma yasağı olmalıydı. Hiç eksik noktamızın olmaması gerekiyordu. Oysa hâlâ malzeme eksiğimiz var. N95 maskesi olmayan ama hastalara müdahale eden sağlık çalışanları var. Çok sayıda sağlık çalışanı tedavi görmeye başladı. İtalya ile karşılaştırdığımızda 17’inci günde bizde hasta sayısı da can kaybı da daha fazla. Ayrıca yeterince test yapılmadığı için hasta sayısının daha da fazla olmasından endişe ediyoruz.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER