A3 Haber

Koronavirüs çocuk ve bebekleri de öldürüyor: ABD, Fas ve Portekiz’den acı haberler

Koronavirüs çocuk ve bebekleri de öldürüyor: ABD, Fas ve Portekiz’den acı haberler

Koronavirüs çocuk ve bebekleri de öldürüyor: ABD, Fas ve Portekiz’den acı haberler
Mart 30
11:42 2020

Yeni tip koronavirüs Covid-19 nedeniyle iki bebek ve bir çocuk yaşamını yitirdi. ABD’de bir yaşından küçük bir bebek koronavirüsten yaşamını yitirirken Fas’ta 17 aylık bir bebek yaşamını yitirdi. Portekiz’de ise 14 yaşındaki Vitor Godinho, yaşamını yitirdi. Godinho, virüs nedeniyle hayatını kaybeden Avrupa’daki en genç kişi oldu.

A3 Haber Merkezi- Yeni tip koronavirüs Covid-19’dan yaşamını yitirenlerin sayısı artarken, virüs bebeklerin ve çocukların da yaşamını yitirmelerine neden oluyor. Bebek ve çocuklar, dünya çapındaki koronavirüs vakalarının çok düşük bir oranını oluştursa da virüs, hastalıkları bulunan çocuklar için çok tehlikeli. Çin’de, bağırsak sorunu ve organ yetmezliği yaşayan 10 aylık bir bebek yaşamını yitirirken İran’dan da çocuk ölümü haberleri gelmişti.

Bir yaşından küçük bebek yaşamını yitirdi

ABD’nin İllinois eyaletinde bir yaşından küçük bir bebek, koronavirüsten yaşamını yitirdi. İllinois Valisi JB Pritzker, bebeğin daha önceden başka sağlık sorunları olup olmadığının araştırıldığını açıkladı.

Eyaletin Sağlık Direktörü Ngozi Ezike ise bu ölümün önlemleri dikkate almayan halk için bir alarm olduğunu söyledi. Ezike, bebeğin ölüm sebebinin ayrıntılarının araştırıldığını söyleyerek, “Bu öldürücü virüsün yayılmasını engellemek için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Kendimizi korumak için değilse bile, çevremizdekileri korumak için. Şu ana dek dikkate almıyorsanız bile, bu sizin için alarm zili” diye konuştu.

Fas’ta 17 aylık bebek yaşamını yitirdi

Fas sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, annesinden virüs bulaşan 17 aylık bir bebek yaşamını yitirdi. Bebek ölmeden önce yapılan test sonucunun pozitif çıktığı, annesinin de ülkenin doğusunda bulunan Vecde’deki Üniversite Hastanesi’nde karantinaya alındığı ifade edildi.

Öte yandan Fas Sağlık Bakanlığına bağlı koronavirüs portalından yapılan açıklamada, ülkedeki vaka sayısının 450’ye yükseldiği duyuruldu. Ülkedeki can kaybı en son 26 olarak açıklanmıştı.

Yaşamını yitiren Avrupa’daki en genç kişi Portekiz’de

Portekiz’in Ovar şehrinde ikamet eden 14 yaşındaki Vitor Godinho, Santa Maria da Feira şehrinde kaldırıldığı Sao Sebastiao Hastanesi’nde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Sedef (psoriasis) dışında başka bir hastalığı bulunmayan Godinho’nun, Avrupa’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren en genç kişi olduğu belirtildi.

Sağlık görevlilerinin, durumunun ciddiyeti nedeniyle Godinho’yu, ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Porto’daki bir hastaneye transfer etmeye karşı çıktıkları belirtildi.

Ayrıca, futbol oynadığı belirtilen Godinho için Portekiz Futbol Federasyonu (FPF) Başkanı Fernando Gomes, FPF resmi sitesinde Godinho’nun ailesine baş sağlığı dilediği bir mesaj yayımladı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER