A3 Haber

Karantinaya alınan bölgeler genişliyor: Üç mahalle daha karantinaya alındı

Karantinaya alınan bölgeler genişliyor: Üç mahalle daha karantinaya alındı

Karantinaya alınan bölgeler genişliyor: Üç mahalle daha karantinaya alındı
Mart 31
10:39 2020

Malatya’nın Darende, Hekimhan ve Arapgir ilçelerindeki üç mahalle, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. Bini aşkın kişinin yaşadığı ve giriş çıkışın yasaklandığı mahallelerde jandarma önlem aldı.

A3 Haber Merkezi- İçişleri Bakanlığı dün “18 ildeki 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezrada olmak üzere 39 yerleşim yerinde karantina uygulanmaktadır” açıklaması yapmış, Erdoğan’da gece saatlerinde 41 yerleşim yerinin karantinaya alındığını açıklamıştı. Bugün de Malatya’nın üç mahallesi karantinaya alındı.

Beş kişinin testi pozitif çıktı

Pazar günü şehir dışı ve yurt dışından Malatya’ya gelen bazı kişiler yakınlarının yaşadığı Darende, Hekimhan ve Arapgir ilçelerindeki mahallelere gitti. Burada bir süre sonra yüksek ateş şikayetleri oluşan beş kişi yakınları tarafından hastanelere götürüldü. Yapılan kontrollerde beş kişinin koronavirüs belirtilerine sahip olduğu görüldü ve testleri de pozitif çıkınca karantinaya alındı. Bu kişilerin bulunduğu Darende ilçesinin 800 nüfuslu Ilıca Mahallesi, Arapgir ilçesinin 120 nüfuslu Eğnir Mahallesi ile Hekimhan ilçesinin 102 nüfuslu Kozdere Mahallesi de karantina altına alındı.

Mahalleye giriş çıkışlar kapatıldı

Gelişmelerin ardından Valilik, karantina kapsamında üç mahalleye giriş ve çıkışları durdurdu. 14 günlük karantina uygulamasıyla mahallelere gelmek isteyenlere izin verilmezken, mahalleden farklı yerlere gitmek isteyenlerin bu talepleri de kabul edilmedi. Kimsenin girişine izin verilmeyen mahallelere sadece gün içerisinde kontrol için ambulanslarla sağlık ekipleri girebiliyor. Sağlık görevlileri de gün içerisinde mahallelerde bulunanların genel kontrollerini yapıp, rahatsızlığı bulunanları hastanelere sevk ediyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER