A3 Haber

İzmir’de belediye, sağlıkçılar için yurt kiralamıştı; AKP’li rektör reddetti

İzmir’de belediye, sağlıkçılar için yurt kiralamıştı; AKP’li rektör reddetti

İzmir’de belediye, sağlıkçılar için yurt kiralamıştı; AKP’li rektör reddetti
Nisan 02
18:48 2020

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiralamıştı. AKP’nin kurucuları arasında yer alan ve 14 yıl boyunca Genel Başkan Yardımcılığı yapan Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın rektörü olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi’nden açıklama geldi. Açıklamada belediyeden herhangi bir talepleri olmadığı ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik eksikliğin bulunmadığı belirtildi. 

A3 Haber Merkezi-Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının üzerindeki yük arttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi gece gündüz demeden salgın nedeniyle hasta olan insanlara yardım etmeye çalışan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiralamıştı.

İzmir’in merkezinde yer alan otelde öncelik Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarına verilirken Balçova’da kiralanan yurtta ise Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları kalabileceği duyurulmuştu.

Konu ile ilgili olarak ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nden açıklama geldi. Açıklamada Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere hiçbir kurumdan konaklama talebinde bulunulmadığı belirtilirken,sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik herhangi bir eksikliğin bulunmadığına dikkat çekilerek Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı “konaklama” imkanından yararlanılmayacağı vurgulandı.

AKP’li rektör kim?

AKP’nin kurucuları arasında yer alan, eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne 2018 yılında rektör olarak atanmıştı.

14 yıl boyunca AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hotar, 2017 yılındaki kongrede liste dışı kalıncaya kadar AKP MKYK’sında yer aldı.

Hotar, 2003 yılından 2017 yılına kadar genel başkan yardımcılığı görevini aralıksız sürdürdü.

İlk KHK ile kapatılan derneğin başkan yardımcılığını yapıyordu

Hotar’ın o dönem TBMM’nin resmi internet sitesindeki biyografisinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çıkarılan ilk KHK ile kapatılan Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği’nin başkan yardımcılığını yaptığı bilgisi yer aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER