A3 Haber

Cezaevindeki Demirtaş’ın eşi konuştu: Selahattin de risk grubunda, infaz düzenlemesi tüm siyasileri kapsamalı

Cezaevindeki Demirtaş’ın eşi konuştu: Selahattin de risk grubunda, infaz düzenlemesi tüm siyasileri kapsamalı

Cezaevindeki Demirtaş’ın eşi konuştu: Selahattin de risk grubunda, infaz düzenlemesi tüm siyasileri kapsamalı
Nisan 03
08:48 2020

Koronavirüs salgınıyla birlikte cezaevlerindeki mahkumların durumu tartışılmaya başlandı. Hükümet bazı mahkumları serbest bırakmak için yasa hazırladı. Hukukçular ve yakınları cezaevinde olan siyasi mahkumların da kapsama alınmasını istiyor. HDP’nin önceki eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, eşinin de risk grubunda olduğunu söyledi.

Voice of America’dan Mahmut Bozarslan’a konuşan Başak Demirtaş, şunları söyledi:

“En son 14 Mart günü Edirne’de cezaevinde yüz yüze görüşebildik. Geçen Cuma da telefonla görüştük. Selahattin’in morali iyi ve kendisi çok güçlü. Ancak sağlığının iyi olduğunu söyleyemem. Sağlık problemleri devam ediyor. Selahattin’in kalp rahatsızlığı sonradan da devam etti. Şu anda yüksek tansiyon tedavisi de görüyor. Kalbi ve solunum ile ilgili rahatsızlıkları hala devam ediyor. Bütün bunları üst üste koyunca Selahattin’in iyi olduğunu söyleyemem. Şu anda dışarıda olsaydı bile koronavirüs açısından en riskli grupta olacaktı. Buna bir de cezaevi koşulları eklenince gerçekten endişemiz birkaç kat daha arttı diyebilirim. Şu anda hem Türkiye’de hem dünyada herkes çok endişeli. Biz birkaç kat daha endişeliyiz. Şu anda Türkiye’de en güvenli yerler evler, bunun dışındaki yerler risk altında. Cezaevleri birkaç kat daha risk altında.”

“Yasa bütün siyasileri kapsamalı”

Yapılan yasal düzenlemenin bütün siyasi tutuklu ve hükümlüleri de kapsamasını isteyen Demirtaş, “Birkaç gün önce Birleşmiş Milletler de bu konu ile ilgili uyarıcı açıklamalarda bulundu ama maalesef gördüğümüz kadarıyla bunlar pek dikkate alınmıyor. Bunun vebali çok büyük olacak. Şunu da belirtmek isterim Adalet Bakanı cezaevlerinde herhangi bir korona vakasına rastlanmadığını söylüyor. Ben daha önce de sordum, tekrar sormak istiyorum, bugüne kadar cezaevlerinde kaç test yapıldı? Test yapmazsanız vaka da olmaz. O nedenle herhangi bir cezaevinde herhangi birinin koronavirüse yakalanması ve yaşamını yitirmesi durumda Adalet Bakanı bunun hesabını nasıl verecek? Gerçekten de merak ediyorum. Bu konuyla ilgili bizim talebimiz nettir, Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapıldı, yapılıyor. Bu yasa bütün siyasileri kapsamalıdır” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER