A3 Haber

Maske belirsizliği sürüyor: DSÖ’den ısrarlı uyarı

Maske belirsizliği sürüyor: DSÖ’den ısrarlı uyarı

Maske belirsizliği sürüyor: DSÖ’den ısrarlı uyarı
Nisan 03
17:57 2020

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle insanlar birçok uyarılar gelirken maske konusunda ise bir belirsizlik hakim. Bazı uzmanlar maske takılmasını kritik bir öneme sahip olduğunu vurgularken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise bu konuda ısrarlı açıklamalarını sürdürüyor. DSÖ Sözcüsü Tarık Jasareviç, maskelerin yeni tip koronavirüsten korunmayı garanti etmediğini ve sağlıklı kişilerin maske takmaması gerektiğini vurguladı.

DSÖ Sözcüsü Tarık Jasareviç, DSÖ’nün maske konusundaki görüşünün değişmediğini belirterek “Sağlık kişilerin maske takmalarına gerek yok. Semptomları olan kişiler, diğerlerini korumak için maske takmalıdır. Bunun yanında, hastalara bakan kişiler, bulaşma riski nedeniyle maske takmalıdır” dedi.

Maskenin tek başına virüsten korunmanın garantisi olamayacağının altını çizen Jasareviç, maskenin diğer ihtiyati tedbirlerle birlikte kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Sputnik’e konuşan Jasareviç, maskelerin yanlış güvenlik hissi oluşturabileceği uyarısında bulunarak “Bunun sonucunda insanlar, ellerin yıkanması gibi önlemleri unutacak. Eğer maskenin nasıl doğru takıldığını bilmiyorsanız, yüzünüze her zamankinden çok daha fazla dokunacaksınız” açıklamalarında bulundu.

Tüm dünyada sağlık çalışanlarına maske, gözlük, eldiven gibi kişisel koruyucu donanımların temin edilmesine öncelik verilmesi gerektiğini de söyleyen Jasareviç, bu tür ürünlerin sıradan insanlar tarafından satın alınması halinde bunun sağlanamayacağını ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER