A3 Haber

Koronavirüsü yenen en yaşlı insan 104 yaşındaki Ada Zanusso

Koronavirüsü yenen en yaşlı insan 104 yaşındaki Ada Zanusso

Koronavirüsü yenen en yaşlı insan 104 yaşındaki Ada Zanusso
Nisan 06
13:29 2020

İtalya Biella’da yaşayan 104 yaşındaki Ada Zanusso, koronavirüsü yendi. Koronavirüsü yenen en yaşlı insan olan Zanusso, 1918-1920 yılları arasında ortaya çıkan İspanyol gribi salgınında da hastalığı yenmişti.

İtalya’nın Biella kentinde bulunan bir huzurevinde yaşayan 104 yaşındaki Ada Zanusso, kusma, yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetleri üzerine 17 Mart’ta hastaneye kaldırıldı. Zanusso’ya yapılan testler sonucunda da koronavirüs teşhisi konulurken, aynı huzurevinde yaşayan 20 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti.

İspanyol gribini de yenmişti

Hastalığı yenen Zanusso, dünya üzerinde koronavirüsü yenen en yaşlı insan oldu. İyileşmesini büyük bir sevinçle karşılayan doktorlar, Zanusso’yu ‘umut ışığı’ olarak görüyor. Zanusso, 1918-1920 yılları arasında ortaya çıkan İspanyol gribi salgınında da yakalandığı hastalığı yenmişti.

Zanusso’nun doktoru Carla Furno Marchese, “Ayağa kalktı, yatakta yatmıyor ve sandalyesine yürüyebiliyor. İyileşmesi bizim için büyük bir sevinç ve bu zor günlerde acı çeken herkes için umut ışığı oldu” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER