A3 Haber

Umutlu bekleyiş sürüyor: Avustralya’da aşı testleri hayvanlar üzerinde başladı

Umutlu bekleyiş sürüyor: Avustralya’da aşı testleri hayvanlar üzerinde başladı

Umutlu bekleyiş sürüyor: Avustralya’da aşı testleri hayvanlar üzerinde başladı
Nisan 06
09:49 2020

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde insanlar tedirginlik yaşarken, bilim insanlarından aşı konusunda müjdeli haber bekliyorlar. Avustralya’da araştırmacılar muhtemel iki koronavirüs aşısını hayvanlarda test etmeye başladı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken artan vaka sayıları ve can kayıpları nedeniyle insanlar bilim insanlarından aşı konusunda umutlu bekleyişini sürdüryor. Avustralya’da araştırmacıların muhtemel iki koronavirüs aşısının hayvanlarda test edilmeye başlandığını duyurdu. Uzmanlar bununla birlikte aşıların başarılı olması durumunda firmaların gelecek yıla kadar üretime başlayacaklarından şüpheli.

Söz konusu aşılar İngiltere’deki Oxford Üniversitesi ve Amerika’daki Inovio Pharmaceutials tarafından yapıldı.

“Dönüm noktası”

Dünya Sağlık Örgütü aşıların hayvanlar üzerinde denenebileceğini kaydetti. Bu, Covid-19 aşısı geliştirilmesi için önemli bir adım.

Avustralya Ulusal Bilim Ajansı aşıların insanlar için güvenli olup olmadığını değerlendirecek. Avustralya Salgın Hazırlığı Koalisyonu Başkanı Jane Halton ise, deneylerin önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Avustralya’da yapılmakta olan bu test hayvanlar üzerinde aşının ilk denenmesi ve oldukça önemli olarak nitelendiriliyor.

Avustralyalı araştırmacılar genelde hayvanlar üzerinde aşı denemesine iki yılda ulaşıldığını belirtiyor. Bu sefer süre sadece iki ayı buldu.

2021’den önce kullanılır hale gelmesi zor

Bununla birlikte uzmanlar böyle bir gelişmeye rağmen aşının 2021’den önce kullanılır hale gelmesinin zor olduğunu belirtiyorlar. Çünkü yeni tedavilerin uluslararası standartları karşılaması için bu zaman diliminin olması gerektiği belirtiliyor.

Korona aşısı için uluslararası işbirliği yüksek ve araştırmacılar zamana karşı bir yarış içinde. Şu sıralar dünya genelinde en az 20 aşı geliştiriliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER