A3 Haber

Erdoğan ile Şi Cinping arasında ‘koronavirüs’ görüşmesi

Erdoğan ile Şi Cinping arasında ‘koronavirüs’ görüşmesi

Erdoğan ile Şi Cinping arasında ‘koronavirüs’ görüşmesi
Nisan 09
09:39 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede “koronavirüsle mücadele” ve ikili ilişkiler ele alındı.

A3 Dış Haberler | Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’le telefon görüşmesi gerçekleştirerek koronavirüs salgını ve ikili ilişkileri ele aldı.

Xinhua’nın aktardığına göre Şi, Erdoğan’la görüşmesinde Çin’in Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini destekleyeceğini söyledi.

“Tıbbi kaynak alımına yardımcı olacak”

Şi Cinping, Erdoğan ile görüşmesinde Türkiye’nin Çin’den tıbbi kaynak almasına yardımcı olacaklarını ifade etti.

Çinli uzmanların Türk yetkililerle salgınla ilgili bilgilerini paylaşacaklarını da aktaran Şi, Çin’in “Türkiye’nin Erdoğan’ın liderliği altında salgını aşacağına inandığını” belirtti.

“Karşılıklı güven artırılmalı”

Çin kaynaklarının aktardığına göre Erdoğan görüşmede “ticaret, finans ve havacılık alanında işbirliğinin artırılmasını” istedi.

Şi ise, Türkiye’yle Çin’in “karşılıklı siyasi güveni geliştirmesi gerektiğini” belirterek, iki ülkenin birbirlerinin “temel çıkarları ve kaygılarıyla ilgilenmesi” ve kalkınma stratejilerinin sinerjisini artırması gerektiğini söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER