A3 Haber

Tüketici Hakem Heyeti faaliyetlerine koronavirüs ertelemesi

Tüketici Hakem Heyeti faaliyetlerine koronavirüs ertelemesi

Tüketici Hakem Heyeti faaliyetlerine koronavirüs ertelemesi
Nisan 10
11:36 2020

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların ayıplı mal aldıklarında başvurdukları tüketici hakem heyetleri toplantıları 30 Nisan tarihine kadar durduruldu.

Koronavirüs salgınının yaygınlaşmasıyla birlikte, faaliyetleri kısıtlanan kurumlar arasına Tüketici Hakem Heyeti de dahil edildi. Heyetin faaliyetleri kapsamında öngörülen tüm süre yükümlülükleri, tüketicilerde hak kaybı oluşturmayacak şekilde 30 Nisan’a ertelendi.

Karar kapsamında tüketici hakem heyetleri toplantıları 30 Haziran’a kadar durduruldu. Bu kapsamda; istenen bilgi ve belgelerin sunulması için verilen süreler, bilirkişi raporlarının hazırlanması için verilen süreler ile tüketici hakem heyetleri kararlarının taraflara tebliği için belirlenen süreler de 13 Nisan tarihinden itibaren 30 Nisan’a kadar durduruldu. Durdurulan süreler 30 Nisan’dan itibaren işlemeye başlayacak. Bitimine 15 günden az kalan süreler ise yine 30 Nisan’dan itibaren 15 gün uzatıldı.

Başvurular e- Devlet üzerinden yapılabilecek

Öte yandan, yaşadıkları tüketici uyuşmazlıklarının çözümü için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, bu işlemlerini elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) aracılığıyla ilgili tüketici hakem heyetlerine iletebilecek. Tüketici hakem heyetlerinin başvuru tarihinden itibaren 6 ay ve ilgili mevzuatta öngörülen şartların gerçekleşmesi halinde 12 ay içinde başvuruları karara bağlama yükümlülüğü devam ediyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER