A3 Haber

İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık mezunu makam şoförü aranıyor!

İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık mezunu makam şoförü aranıyor!

İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık mezunu makam şoförü aranıyor!
Nisan 12
11:00 2020

Keleşoğlu Holding tarafından kariyer.net’e verilen ve “Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık bölümlerinden mezun olma şartı” aranan makam şoförü ilanı tepki topladı.

A3 Haber Merkezi | İnşaat firması Keleşoğlu Holding tarafından, kariyer.net’e verilen bir iş ilanı tepki topladı. “Yeni Mezun Makam Şoförü (Yönetici Asistanı)” başlığı ile verilen ilanda “Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık bölümlerinden mezun olma şartı” arandı.

Tercihen ileri derecede İngilizce bilen, planlama, organizasyon, koordinasyon, iş takibi becerilerine sahip, Microsoft Office programlarına hakim, dış görünümüne özen gösteren, iletişim becerisi gelişmiş, girişken, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek, 22-30 yaş aralığında, ehliyet sahibi ve aktif araç kullanabilen (makam şoförlüğü yapabilecek)” denilerek aranan özelliklerin sıralandığı ilan sosyal medyada büyük tepki topladı.

“Mesleğimizi itibarsızlaştıran bu zihniyeti kınıyoruz”

İnşaat Mühendisliği Odası İstanbul Şubesi, internet sitesinden yaptığı açıklamada “Mesleğimizi itibarsızlaştıran bu zihniyeti kınıyoruz” dedi. İMO, “İş yapma kültüründe her mesleğe her işi yaptırma zihniyetine sahip, cinsiyetçi, cahilin ve yozluğun hakim olduğu bu ve benzeri firmaların varlığı hem ülkemiz hem de geleceğimiz açısından utanç vericidir. Özel istihdam bürosu işlevini gören söz konusu sitenin ticari kaygıları sebebiyle hiçbir mesleki etik ve değer süzgecinden geçirmeden böyle bir ilanı yayınlamasının ise bizi hiç şaşırtmadığını ifade etmek isteriz” diyerek tepki gösterdi.

İMO, yaptığı açıklamada “Mühendis veya mimar unvanı ile çalışacak meslektaşlarımızın tek yükümlüğü, bilim ve tekniğin ışığında mesleklerini yerine getirmektir. Yukarıda bahsi geçen ilanda olduğu gibi, meslektaşlarımıza, mühendis/mimar olarak çalışacakları kurumda makam şoförlüğü yaptırabileceğini düşünen sermaye sahipleri, bu aymazlıktan derhal vazgeçmeli, mühendislik ve mimarlık onuruna gereken saygıyı göstermeyi bir an önce öğrenmelidirler” ifadelerini kullanırken, “Mesleğimizin itibarını ülkemizdeki çalışma hayatında var olan akıl ve izan dışı anlayışlara, yozluğa ve hukuksuzluğa teslim etmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Kariyer.net karışıklık olduğunu savundu

Sosyal medyada da büyük tepki toplayan ilan üzerine Kariyer.net yaptığı açıklama ile 54 gün önce yapılan ilanın sehven dün yayınlandığını ve karışıklık olduğunu savundu. Kariyer.netin paylaşımında, “Yaşanan bu durumdan olumsuz etkilenen Keleşoğlu Holding’ten, mimar ve mühendislerimizden özür diliyor; karışıklıktan dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz” denilerek özür dilendi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER