A3 Haber

Tepecik Hastanesi’nde sağlık emekçilerine verilen kumanya: Börek, kısır ve ayran

Tepecik Hastanesi’nde sağlık emekçilerine verilen kumanya: Börek, kısır ve ayran

Tepecik Hastanesi’nde sağlık emekçilerine verilen kumanya: Börek, kısır ve ayran
Nisan 12
12:03 2020

Risk altında çalışan sağlık emekçilerine verilen kumanya sorunu bir türlü çözülmedi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dağıtılan kumanyalar sosyal medyada büyük tepki topladı.

A3 Haber Merkezi | Koronavirüs salgını nedeniyle risk altında çalışan sağlık emekçilerine verilen kumanya sorunu bir türlü çözülmedi. Daha önce Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ve İzmir’de başka bir hastanede dağıtılan kumanyaların doktorlar ve sağlık çalışanları tarafından fotoğrafları sosyal medyaya yansımış ve büyük bir tepki toplamıştı.

Bu sefer Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde

Sağlık emekçilerine, yemekhanelerde toplu yemek yenilmemesi için kumanya sistemine geçilmişti. İzmir’in aynı zamanda pandemi hastanesi de olarak görev yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de kumanya tepkisi büyüdü. Bir sağlık emekçisi, “İzmir tepecik eğitim araştırma hastanesi çalışanlarına 24saat nöbette 2 öğün bu yemeği getiriyor. Ciddi bir mücadele verdiğimiz, yorgun düştüğümüz bu günlerde kısır ve börekle nasıl ayakta durabiliriz. Sadece soruyorum, dışardan bir apartman günündeymişiz gibi mi gözüküyor?” paylaşımı ile kumanyanın fotoğrafını paylaştı.

Kumanyaların doyurucu ve besleyici olmadığı gibi bağışıklık sistemini destekleyici besinler içermemesi de, hem sağlık çalışanları hem de sosyal medyada büyük tepki topladı. Sosyal medyada yayılan paylaşımın ardından henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER