A3 Haber

İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz: Testi pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısında büyük artış var

İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz: Testi pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısında büyük artış var

İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz: Testi pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısında büyük artış var
Nisan 13
13:58 2020

İzmir Tabip Odası, bir hafta önce 111 olan koronavirüse yakalanan sağlık çalışanı sayısının 266’ya yükseldiğini açıkladı. İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, Covid-19 testi pozitif çıkan sağlık çalışanları sayısında ciddi bir yükseliş olduğunu söyledi.

İzmir Tabip Odası, 6 Nisan’da yayınladığı raporda koronavirüs pozitif olan 111 sağlık çalışanının sayısı bir haftada 266’ya yükseldi. Bir haftadaki artış oranının çok yüksek olduğunu belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, “Daha önce bazı yerlerden net bilgi alamamış olabiliriz. Düzenli rapor yayınlıyoruz. Belki de işbirliği yapan ve bildiren kişilerin sayısı arttığı için bu oranlar yükseldi. Sonuç olarak ciddi bir yükseliş olduğu gerçeği var. En başından beri sağlık çalışanlarının tümüne düzenli test yapılması için çaba harcılıyoruz. İzmir’de istediğimiz noktada değiliz.Şu an kliniği olan ve yüksek temas şüphesi olanlara test yapılıyor. Bu testlerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi lazım” diye konuştu.

“İki günlük sokağa çıkma yasağı bir şeye yaramayacak”

Hafta sonu uygulanan iki günlük sokağa çıkma yasağını da değerlendiren Obuz, “Plansız bir şekilde 2 saatte bilgi verilmesi olumsuz etkiledi. 2 gün hiçbir şeye yaramayacak. Fiziksel teması artırmaktan başka. Cuma günü kısa sürede 250 bin kişinin teması söz konusu. Etkileri bir süre sonra ortaya çıkacaktır. Bu şekilde olmamalı. Yapılacaksa en az iki hafta olmalı. Hafta sonlarına bırakılmamalı. Bu durum düzensizliğe yol açıyor. Koordineli çalışılması gerekir” dedi.

İzmir Tabip Odası verilerine göre, 29’u asistan hekim ve 19’u aile hekimi olmak üzere toplam 106 hekim, 82 hemşire/ebe/sağlık memuru, 30 personel, 10 tıbbi sekreter, 10 teknisyen, 19 memur, üç ezcacı, bir psikolog, iki güvenlik görevlisi ve bir şoför olmak üzere toplam 266 sağlık çalışanının koronavirüs testi pozitif çıktı  (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER