A3 Haber

Eski Bakan Ömer Dinçer: ErdoÄŸan, Åžehir Üniversitesi’ne kayyum atanacağını iki  yıl önce söyledi

Eski Bakan Ömer Dinçer: ErdoÄŸan, Åžehir Üniversitesi’ne kayyum atanacağını iki  yıl önce söyledi

Eski Bakan Ömer Dinçer: ErdoÄŸan, Åžehir Üniversitesi’ne kayyum atanacağını iki  yıl önce söyledi
Nisan 14
19:45 2020

Karar TV canlı yayınında konuÅŸan kayyum atanarak Marmara Üniversitesi’ne devredilen Åžehir Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Ömer Dinçer, AKP’li CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın üniversiteye iki yıl önce kayyum atanacağını söylediÄŸini belirtti.

Elif Çakır ile Yıldıray OÄŸur’un sorularını yanıtlayan Dinçer, kurucuları arasında Gelecek Partisi Genel BaÅŸkanı ve eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun da yer aldığı Åžehir Üniversitesine kayyum atanmasıyla ilgili, “Bir Bosna-Hersek ziyaretindeyken ülkede Erasmus veya birtakım ziyaretler nedeniyle gitmiÅŸ İstanbul Åžehir Üniversitesi öğrencileri vardı. Öğrenciler ona muhabbetlerini göstermek için oteline gittiler. Ama ErdoÄŸan öğrencilerin İstanbul Åžehir Üniversitesi öğrencileri olduÄŸunu öğrenince soÄŸuk bir mesafe koydu ve açıkça ‘Üniversiteye kayyum atayacağız’ dedi. Bir cumhurbaÅŸkanının ortada bir ÅŸey yokken bunu söylemesi ne anlama geliyor?” dedi.

Ömer Dinçer’in konuyla ilgili açıklamaları ÅŸu ÅŸekilde;

  • Millet can derdinde birileri koyun, çıkar derdinde. Teklifi bugünlerde getirerek sorunu daha itirazsız bir süreçle istedikleri gibi çözmek yolunu tercih ettiler. Teklif edilen kanunda İstanbul Åžehir Üniversitesi’nin ismi açık bir ÅŸekilde geçmiyor ama düzenlemedeki her fıkra Åžehir Üniversitesi ile ilgili adım adım ne yapılacağını tarif ediyor.
  • KeÅŸke İstanbul Åžehir Üniversitesi’nin ismini açık bir ÅŸekilde, dürüstçe yazsaydılar. O zaman geçici maddelerde yer alacaktı ve genel hüküm olmayacaktı. Åžimdi genel hüküm haline geldi. Hükümetten birileri herhangi bir üniversite ile ilgili farklı niyet taşıdığında bu hükümlere dayanarak istediÄŸi üniversiteyi istediÄŸi ÅŸekilde kullanacak. Bunun genel hüküm olması tüm vakıf üniversitelerinin sorunu halinde

“Yolsuzluk varsa soruÅŸturma neden yok”

  • Üniversite yönetimine kaç aydır Marmara Üniversitesi yönetimi sahip. Orada bütün hesaplara vakıflar. Bütün alınan paraların madde madde nereye harcandığını görmüşlerdir. Bir kuruÅŸ yolsuzluk görselerdi beni bu durumda bırakırlar mıydı?

“Vicdanı olan görür”

  • Vicdanı olan herkes üniversitenin olduÄŸu yere baksın ve ne yaptığımızı görsün. En iyi üç üniversite kampüsünden birini yaptık. Üniversitenin hukuki varlığına son verecekler ve kalkıp büyük bir lütufta da Bilim Sanat Vakfı’nı sahiplerine devredecekler. Mutlu mu olacağız bu düzenlemeyle?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles