A3 Haber

Koronavirüse karşı İtalya’yı uyaran Profesör’den Türk halkına kritik çağrı

Koronavirüse karşı İtalya’yı uyaran Profesör’den Türk halkına kritik çağrı

Koronavirüse karşı İtalya’yı uyaran Profesör’den Türk halkına kritik çağrı
Nisan 14
21:12 2020

İtalya’yı ilk vaka görülmeden önce koronavirüse karşı uyaran dünyaca ünlü virolog Profesör Ilaria Capua, Türk halkına mesaj verdi. Capua, “Virüsle savaşmak için hepimizin tek vücut olması gerekiyor. Koruma önlemlerine gerekçe göstermeden kesinlikle uyalım” dedi.

İtalya’da ilk vakanın görülmesinden hemen önce, ülkeyi bir salgın tehlikesi konusunda sürekli uyaran ve gerekli önlemlerin alınması konusunda sürekli röportajlar veren bilim insanı Prof. Capua’nın düşüncelerinde ne kadar haklı olduğu kısa sürede görüldü. Artık İtalya’da sözüne en fazla değer verilen bilim insanlarından biri olan, dünyaca ünlü virolog Profesör Ilaria Capua, NTV’ye konuştu.

Profesör Capua, Türk halkına verdiği mesajda koruma önlemlerine uyulması gerektiğine vurgu yaparken, “Bu yaşadığımız salgın, ortaya çıkan kıyamet görüntüsü, ortak sorumlulukla ilgili bir şey. Hepimizin üzerine düşen şeyler var. Çok zor bir şey ama… Hem toplum hem de bireyler olarak sorunun değil çözümün parçası olmamız gerekiyor. Maalesef virüslerin ne yapacağını kestirmek çok güç. Ancak neyse ki katil bir virüsle uğraşmıyoruz.Ölümlere yol açtığı doğru ama Ebola gibi virüslerle kıyaslanamaz bile. Bu enfeksiyonla savaşmak için hepimizi tek vücut olması gerekiyor. Koruma önlemlerine gerekçe göstermeden lütfen kesinlikle uyalım.Unutmamalıyız ki, zincirin gücü en zayıf halkasıyla sınırlıdır. O yüzden herkes bu virüsle savaşta elinden gelenin en iyisini yapmalı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER