A3 Haber

Satışı beş kat artan kolonyaya yüzde 25 zam geldi

Satışı beş kat artan kolonyaya yüzde 25 zam geldi

Satışı beş kat artan kolonyaya yüzde 25 zam geldi
Nisan 15
19:34 2020

Koronavirüsten korunmak için dezenfektan olarak kolonya yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Kolonya satışının normal zamanlara göre beş kat arttığı ve etil alkol fiyatlarının zamlandığını söyleyen üreticiler kolonyanın satış fiyatını yüzde 25 artırdı.

Koronavirüs vakalarının Türkiye’de görülmesinin ardından kolonya satışlarında artış yaşandı. Vatandaşlar dezenfektan amacıyla kolonyayı tercih ederken, geçtiğimiz bir ay içerisinde büyük bir kısmı yurtdışından ithal edilen kolonyanın hammaddesi etil alkole de zam geldi. İzmit’te 73 yıldır kolonya üreten kolonya firması sahibi Emine Olguntürk, alkol fiyatlarına yüzde 78.5 zam geldiğini söyledi. Kolonya satışının normal zamanlara göre beş kat arttığını belirten Emine Olguntürk, kolonyanın satış fiyatını ise sadece yüzde 25 artırarak litre fiyatını 28 TL’den 35 TL’ye yükselttiklerini belirtti.

“Alkole yüzde 78.5 zam gelince biz yüzde 25 zam yaptık”

Talep arttığı ve hammaddesi yurtdışından geldiği için bulunması zorlaşan etil alkol fiyatlarına peş peşe zamlar geldi. Ellerindeki stokların bittiğini söyleyen Emine Olguntürk, “İlk gündeki yoğunlukta bizim elimizde daha önceden aldığımız alkol vardı. O yüzden eski fiyatlar vardı. Elimizdeki bitene kadar, 3 gün boyunca eski fiyattan verdik. Ondan sonra bir zam oldu, o yüzden biz de fiyat artırdık. Bir ay içerisinde her şey o kadar hızlı gelişti ki, biz 3-4 ton alkolü 5-6 ay boyunca kullanırken şimdi 1 ayda 5 tondan fazla alkol aldık. Aldığımız 3 siparişte de kademeli olarak alkole yüzde 78,5 zam geldi. Fakat biz yüzde 25 zam yaptık. Şu anda litre fiyatımız 35 TL. Küçük 270 ml’lik şişelerde 10 TL’ye satıyoruz. Zaten limon daha fazla satılıyor. Kokulu, parfümlü kolonyaları insanlar çok fazla tercih etmiyor. Ama biz onları da yine 80 derece olarak hazırlıyoruz. Dezenfektan amaçlı kullanmak isteyen olursa onları da alabilir” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER