A3 Haber

Diyanet’ten teravih açıklaması: Toplu değil, evde tek başınıza kılın

Diyanet’ten teravih açıklaması: Toplu değil, evde tek başınıza kılın

Diyanet’ten teravih açıklaması: Toplu değil, evde tek başınıza kılın
Nisan 21
15:37 2020

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Tural, “Koronavirüs nedeniyle teravih namazını evlerde cemaatle veya tek başına kılmak caizdir” dedi ve uyardı: “Apartman altında veya sitelerde sosyal ihtiyaçlar için yapılan alanlarda toplanılıp cemaatle namaz kılınmasını uygun bulmuyoruz. Bu durum koronavirüsle mücadele açısından çok tehlikeli.”

Ramazan aynın ilk teravih namazı 23 Nisan Perşembe günü kılınacak. Türkiye genelinde camilere ilişkin alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde teravih namazı kılınmayacağı daha önce duyurulmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Tahir Tural, teravih namazının camilerde cemaatle kılınabildiği gibi evlerde de cemaatle veya tek başına kılınabileceğini belirtti.

Tural, “Koronavirüs salgını nedeniyle camilerde cemaatle namaz kılmak yasak olduğu için, teravih namazını evlerde cemaatle veya tek başına kılmak caizdir. Dolayısıyla hane halkından imamlık yapabilecek birisi varsa cemaatle teravih namazını kılarlar. Eğer imamlık yapacak biri yoksa her biri ferdi olarak teravih namazını evde kılabilir. Bu durumda herhangi bir sakınca yoktur” dedi

“İbadet etmek uğruna can tehlikeye atılmaz”

Evlerinde teravih namazı kılacakların Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile diğer resmi makamların önerilerine uyması gerektiğini vurgulayan Tural, insanların ibadet etmek uğruna canını tehlikeye atmasının doğru olmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Evlerinde, koronavirüsün bulaşma ihtimali olan kişi izole edilmelidir. Evde teravih namazını cemaatle kılınıyor diye izole edilmiş kişinin cemaate iştirak etmemesi kendisine telkin edilmeli ve bu kişi izole edildiği odada ferdi olarak teravih namazını kılmalıdır. Çünkü hane halkına bulaştırma ve böylece onları tehlikeye atma ihtimali vardır. İzole edilmiş kişi, teravih namazını tek başına bir odada eda etmelidir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER