A3 Haber

Kaymakamlık, CHP’li belediyeyi Vefa Destek Grubu’ndan çıkardı

Kaymakamlık, CHP’li belediyeyi Vefa Destek Grubu’ndan çıkardı

Kaymakamlık, CHP’li belediyeyi Vefa Destek Grubu’ndan çıkardı
Nisan 22
15:03 2020

İzmir’de Gaziemir Kaymakamlığı, CHP’li belediyeyi 65 yaş üstü vatandaşların evlerine hizmet götüren Vefa Destek Grubu’ndan  çıkardı.

A3 Haber Merkezi | Gaziemir Belediyesi’nin Vefa Destek Grubu’nda görevlendirdiği şoförler ve grubun kullanımına sunduğu araçlar, Kaymakamlık tarafından bugün itibariyle geri gönderildi. Kaymakamlığın, araç kiralama yöntemiyle hizmetlerine devam edeceği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgınının ardından valilikler ve kaymakamlıkların koordinasyonunda Vefa Destek Grupları oluşturuldu. Sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan gruplarda imam ve polislerin yanı sıra belediyeden de şoförler görev yapıyordu. Bu gruplara, birçok kentte belediyelerden destek talep edilmişti. Gaziemir Kaymakamlığı da destek grubunda görev yapmak üzere belediyeden 12 şoför ve altı araç talep etmişti.

Aradan geçen 34 günün sonunda Gaziemir Kaymakamlığı, şoförleri ve araçları belediyeye geri gönderdi. Şoförlere, araç kiralanacağı ve artık belediyenin desteğine ihtiyaç duyulmadığı belirtildi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bu duruma anlam veremediklerini belirterek, Vefa Destek Grubu’nda görev yapan şoförlere teşekkür etti.

Kaymakamlık bünyesinde kurulan gruba, salgının başlamasından bugüne kadar geçen 34 gün boyunca altı araç, 12 şoförle destek verdiklerini belirten Halil Arda, “Bu görevi seve seve yaptık. 65 yaş üstü vatandaşların isteklerini karşılamak için canla başla çalıştık. Yüzlerce vatandaşımıza ulaştık. Bugün Gaziemir Kaymakamlığı tarafından belediye araçlarımız ile görev yapan şoförlerimiz geri gönderildi. Buna bir anlam veremedik. Dışarıdan temin edecekleri araçlar ve şoförler ile bu görevi yapacaklarını söylüyorlar. Biz de bir kamu kurumuyuz. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması anlamında bu salgından kurtulmak için devlet kurumu olarak önemli çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Bu sabahtan itibaren Vefa Destek Grubu’ndaki görevimize, bize bilgilendirme yapılmadan son verildi. Biz her koşulda vatandaşlarımızın yanındayız. Onlara her türlü ihtiyaçlarında destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER