A3 Haber

Vefa Destek Grubu’nda görevlendirilen okul müdürü koronavirüsten yaşamını yitirdi

Vefa Destek Grubu’nda görevlendirilen okul müdürü koronavirüsten yaşamını yitirdi

Vefa Destek Grubu’nda görevlendirilen okul müdürü koronavirüsten yaşamını yitirdi
Nisan 23
10:19 2020

Vefa Destek Grubu’nda görevlendirilen Küçükçekmece Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu Müdürü Cemil Mutlu koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Cemil Mutlu’nun eşinin de Covid-19’a yakalanarak hastaneye yatırıldığı bilgisi verilen açıklamada, aynı Vefa Destek Grubu’nda bulunan başka bir müdüre de koronavirüs tanısı konulup hastaneye yatırıldığı belirtildi.

A3 Haber Merkezi | Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube yaptığı açıklama ile, Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından Vefa Destek Gurubu’nda görevlendirilen Küçükçekmece Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu Müdürü Cemil Mutlu’nun yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Cemil Mutlu’nun eşinin de Covid-19’a yakalanarak hastaneye yatırıldığı bilgisi verilen açıklamada, aynı Vefa Destek Grubu’nda bulunan başka bir müdüre de koronavirüs tanısı konulup hastaneye yatırıldığı belirtildi.

Koronavirüs nedeniyle kaymakamlıklar bünyesinde kurulan Vefa Destek Grupları’nda görevlendirilen eğitim emekçilerinin içine sokuldukları riskli durum karşısında Eğitim Sen olarak uyarılarda bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, “Görevlendirilmelerin sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılması, görevlendirilenlere yeterli miktarda koruyucu teçhizat ve malzeme sağlanması gerektiğini açıklamıştık. Aynı uyarıda Covid-19 virüsüne karşı duyarlılığı yüksek olan, sağlık geçmişi riskli olan veya kronik bir hastalığı bulunan personele ‘Vefa Grupları’nda görev verilmemesi gerektiğini belirtmiştik” denildi.

Uyarılara cevap verilmedi, yeni görevlendirmeler yapıldı

Uyarılar karşısında Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hiçbir açıklama yapma gereği duymadığı, kendisinden talep edilen hijyen ve sağlık önlemleri konusunda hiçbir cevap vermediği ve bu konuda kamuoyunu da bilgilendirme gereği duymadığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü, koronaviras nedeniyle hastalanan veya hayatını kaybedenlerin yerine aynı ‘Vefa Grubu’nda çalıştırılmak üzere yeni okul müdürleri belirlemekte ve bunu emrivaki şekilde gerçekleştirmektedir. İlgililer görevlendirmekte oldukları kişilerin sağlığını güven altına alan ne gibi önlemler aldıklarını açıklamış değildir.

Eğitim Sen açıklamasında Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir kez daha uyarıda bulunarak ‘Vefa Grupları’nda görevlendirilen eğitim emekçilerinin hijyen ve sağlık önlemleri konusunda gerekenlerin yapılması istendi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER