A3 Haber

Erdoğan’dan yeni atamalar: Ensar Vakfı yöneticisi Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na getirildi

Erdoğan’dan yeni atamalar: Ensar Vakfı yöneticisi Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na getirildi

Erdoğan’dan yeni atamalar: Ensar Vakfı yöneticisi Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na getirildi
Nisan 24
07:49 2020

Altı il müftülüğü ile bazı başmüfettişliklere yeni isimler gelirken, Türk Tarih Kurumu ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu başkanlıklarına da yeni atamalar yapıldı. Atamalar AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na getirilen Ahmet Yaramış’ın, Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi yönetim kurulu üyesi olması dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

İl müftülüklerine atamalar

Atama kararlarına göre Diyanet İşleri Başkanlığınca üç ilin müftüsü görevden alındı, altı il müftülüğüne atama yapıldı. Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk görevden alınırken; Amasya İl Müftülüğüne Durmuş Ayvaz, Çanakkale İl Müftülüğüne Şükrü Kabukçu, Afyonkarahisar İl Müftülüğüne Sinan Kazancı, Manisa İl Müftülüğüne Mustafa Soykök, Sakarya İl Müftülüğüne Hasan Başiş ve Siirt İl Müftülüğüne Vehap Kapıcıoğlu atandı.

Adalet ile Gençlik ve Spor bakanlıklarında açıkta bulunan başmüfettişliklere de atama yapıldı. Bu kapsamda, Adalet başmüfettişliklerine Muhammet Murat Ülkü ile Adalet Müfettişi Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı başmüfettişliklerine de müfettişler Abdullah Erdoğan, Elif Şeyda Ergen, Eren Sümengen, Murat Özdoğan ve Tuğrul Kolat getirildi.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na atama yapıldı

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atanırken, Milli Eğitim Bakanlığı Artvin İl Müdürlüğüne Fahri Acar, Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğüne ise Mustafa Özen atandı.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na getirilen isim, Ensar Vakfı yöneticisi

Türk Tarih Kurumu’nun başkanlığına atanan Ahmet Yaramış’ın, çocuklara yönelik taciz ve cinsel istismar olaylarıyla tanınan Ensar Vakfı’nın yöneticisi olduğu anlaşıldı. Yaramış, Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 10 Mart 2018’teki olağan genel kurulunda üye olarak yönetim kuruluna girdi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı’na atama yapıldı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Ali Erkan Öztürk atandı.

Ayrıca Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İlker Haktankaçmaz görevden alınarak, yerine Yunus Sezer’in ataması gerçekleştirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER