A3 Haber

İran sınırında bekleyen tır şoförleri: Pisliğin içinde koronayla mücadele ediyoruz

İran sınırında bekleyen tır şoförleri: Pisliğin içinde koronayla mücadele ediyoruz

Nisan 24
15:33 2020

İran – Türkiye sınırında kalan ve ülkeye dönmeye çalışan Türk şoförleri yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslendi ve “Sen evinde, sıcak yerinde oturuyorsun. Ben pisliğin içinde koronayla mücadele ediyorum” dedi.

İran – Türkiye sınırında kalan ve ülkeye dönmeye çalışan Türk şoförler, seslerini duyurmaya çalışıyor. Şoförler çektikleri videoda, 15 gündür sınırda kaldıklarını ve perişan olduklarını belirterek, “Herkes 80 milyarını almayı biliyor. Nedir bu ya? Borcu harcı olanlar var, şoförü bu kadar aciz görmek ayıp” diye isyan ettiler.

Şoförler “Değerli UND (Uluslararası Taşımacılık Derneği) yetkilisi, değerli Ulaştırma Bakanı. Ben bir vatandaş olarak sana sesleniyorum. Biz burada mağduruz. Türkiye Cumhuriyeti beni almıyorsa, beni vatandaşlıktan at İran vatandaşı olayım. İnsanlar burada perişan. Ekmek, su yok. Sen orada evinde, sıcak yerinde oturuyorsun. Ben pisliğin içinde koronayla mücadele ediyorum. Ulaştırma Bakanısın, UND Başkanısın duyun sesimizi. Yeri geldiğinde yediğiniz lokmalar bizim sayemizde geliyor, şoförü aciz görmeyin. Bizim gibi şoför arkadaşlar canını riske atarak ekmek parası kazanmaya çalışıyor. UND yetkilileri ne iş yapıyor. Bizi buradan bir an önce çıkarın. Bu pisliği bize yaşatmayın” sözleriyle isyan etti.

“Yasak demediler ki”

Bir başka şoför de, “Bize Türk devleti İran’a geçmek yasak deseydi, geçmezdik. Sen onu söylemedin ki. Söyleseydin yasağını çiğnemiş olurdum. Sen demedin ki bana” sözleriyle uyarılmadığını belirtti.

“Şoförler muhattap arıyor”

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da tır şoförlerinin sesinin duyulması için Türk Hava Yolları ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na çağrıda bulunurken “THY ve Dışişleri Bakanlığı, yurt dışındaki Türkleri getiriyor. Türkiye – İran sınırında kalan ve ülkemize dönmeye çalışan şoförlerimiz ise günlerdir muhatap arıyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER