A3 Haber

Çin, koronavirüs soruşturması isteyen Avusturalya’yı tehdit etti

Çin, koronavirüs soruşturması isteyen Avusturalya’yı tehdit etti

Çin, koronavirüs soruşturması isteyen Avusturalya’yı tehdit etti
Nisan 27
15:30 2020

Çin’den “koronavirüsün yayılması soruşturulsun” açıklamasını yapan Avusturalya’ya üstü kapalı tehdit geldi. Çin’in Avustralya Büyük Elçisi Cheng Jingye, böyle bir isteğin boykota yol açabileceğini belirtti.

Çin’in Avustralya Büyük Elçisi Cheng Jingye, bu ülkenin Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) katılarak koronavirüsün yayılması ile ilgili soruşturma çağrısında bulunmasına tepki gösterdi. Jingye, böyle bir isteğin boykota yol açabileceğini belirtip Avustralya’yı üstü kapalı tehdit etti. Büyükelçi Jingye, Çinli turistlerin Avustralya’ya seyahat etmeden önce başka alternatifleri düşünebileceğini söyledi. Jingye, Çinlilerin Avustralya şarabı içmeyi ya da bu ülkeden gelen etleri yemeyi bırakabileceğini de ifade etti.

Çin, turist kozunu öne sürdü

Australian Financial Review’e verdiği röportajda Elçi Jingye, “Eğer hava kötüden en kötüye giderse insanlar ‘Çin’le arkadaş canlısı olmayan bir ülkeye neden gidelim ki’ diye düşünecektir.” dedi. Çinli Büyükelçi Avustralya’ya eğitim için çocuklarını yollayan ailelerin de kararlarını yeniden gözden geçirebileceklerini belirtti. Avustralya, ABD’ye katılarak koronavirüs hastalığının Çin’de yerel bir salgınken nasıl tüm dünyayı saran bir pandemiye dönüştüğünün titizlikle bağımsız uluslararası uzmanlar tarafından soruşturulmasını istiyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER