A3 Haber

Koronavirüs önlemlerinde ilk gevşeme: Türk şoförler, karantina süresi dolmadan tekrar yurtdışına çıkabilecek

Koronavirüs önlemlerinde ilk gevşeme: Türk şoförler, karantina süresi dolmadan tekrar yurtdışına çıkabilecek

Koronavirüs önlemlerinde ilk gevşeme: Türk şoförler, karantina süresi dolmadan tekrar yurtdışına çıkabilecek
Nisan 27
11:12 2020

Ticaret Bakanı Pekcan, “Kovid-19 semptomu göstermeyen yabancı uyruklu şoförlerin 14 gün karantina uygulanmadan 72 saat içinde yüklerini bırakmalarına izin verilecek. Kovid-19 semptomu göstermeyen Türk şoförler, karantina süresi dolmadan Irak ve İran sınır kapıları hariç tekrar yurtdışına çıkabilecek” dedi.

Koronavirüs önlemlerinin gevşemesi ile ilgili ilk gevşeme haberi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan geldi. Bakan Pekcan uluslararası ticarette yük  taşımacılığına ilişkin alınan yeni kararları açıkladı. Ticaret Bakanlığı olarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları ile koordinasyon  halinde gümrük kapılarında önemli tedbirlerin alındığını hatırlatan Pekcan,  dış ticaretin etkin ve yüksek kapasiteyle devamının  sağlanması için de gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.Uluslararası yük taşımacılığı kapsamında birçok önemli düzenleme  yapıldığını anlatan Pekcan, bunlara ilave olarak, Covid-19 ile  mücadelede gelinen aşama dikkate alınarak, ihracat sevkiyatlarının  olumsuz yönde etkilenmemesi, tedarik zincirinin zarar görmemesi ve  taşımacılık sektörünün etkin bir şekilde çalışabilmesi amacıyla  İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  ve Dışişleri Bakanlığı ile eşgüdüm içerisinde önemli bir adım  atıldığını bildirdi.

Türk şoförler 14 gün beklemeden yeniden çıkabilecek

Pekcan, bu çerçevede, uluslararası ticari taşımacılık kapsamında İran ve Irak sınır kapılarından giriş-çıkışlar hariç olmak üzere Türk  şoförlerin Türkiye’ye girişlerinde, Sağlık Bakanlığı birimlerince  yapılan muayene sonrasında COVID-19’a ilişkin herhangi bir semptom  tespit edilmemesi ve her türlü sağlık tedbirlerinin alınması koşuluyla 14 günlük karantina süresini beklemeden tekrar yurtdışına çıkış  yapabilmelerine izin verildiğini açıkladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER