A3 Haber

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri sahiplerini buldu

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri sahiplerini buldu

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri sahiplerini buldu
Nisan 29
13:04 2020

“Denizlerin avukatı” Halit Çelenk’in anısına bu yıl altıncısı düzenlenen Halit Çelenk hukuk ödülleri sahiplerini buldu.

5 Mayıs 2011’de yaşamını yitiren “Denizlerin avukatı” Halit Çelenk’in anısına bu yıl altıncı kez verilen Halit Çelenk hukuk ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül Seçici Kurulu, Halit Çelenk Hukuk Ödülü’nü, tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun yazdığı “Metastaz” adlı kitaba verdi.

Akademik Destek Ödülü bu yıl Mustafa Bayram Mısır’a ait “Devlete Karşı Kamu Hukuku: Egemenlik Kuramlarının Tarihsel Materyalist Eleştirisi” konulu kitap ile Şeyma Sağdıç’a ait “Roma’dan Sosyalist Topluma: Hukuki Biçimler Miras Kalır mı?” konulu makale arasında paylaştırıldı.

Seçici Kurul Özel Ödülü, konusu itibari ile yazarları Gülşah Kaya, Barış Işık, Birkan Bulut, Fulya Alikoç olan “Duymak Zorundasınız: 10 Ekim Katliamı Davası” adlı kitaba verildi.

Ödül töreninin bu yıl içinde bulunulan koşullar nedeniyle yapılamayacak olması nedeniyle, sanatsal heykelcikler ve belgelerin ödül sahiplerine en kısa sürede ulaştırılacağı bildirildi.

Ödül jürisi şu kişilerden oluşuyor: Dr. Rona Aybay, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Ali Murat Özdemir, Ali Rıza Aydın, Serpil Çelenk Güvenç, Dr. Öğretim Üyesi İlker Kılıç, Av. Dr. Başar Yaltı, Av. Erşen Sansal, Av. Barış Aybay, Av. Özlem Şen Abay.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER