A3 Haber

Dünya Caz Günü konserleri bu akşam Instagram’da: Beş konser, tek akşam

Dünya Caz Günü konserleri bu akşam Instagram’da: Beş konser, tek akşam

Dünya Caz Günü konserleri bu akşam Instagram’da: Beş konser, tek akşam
Nisan 30
11:30 2020

30 Nisan Uluslararası Caz Günü konserleri, koronavirüs salgını nedeniyle Instagram’dan gerçekleşecek.

Dokuz yıldır kutlanan 30 Nisan Uluslararası Caz Günü kutlaması kapsamında “Beş Konser Tek Akşam” etkinliğini bu yıl evlere taşınıyor.

30 Nisan Perşembe akşamı Instagram üzerinden çevrim içi gerçekleştirilecek etkinlikte Ece Göksu, Alp Ersönmez, Çağrı Sertel, Cenk Erdoğan ve Anıl Şallıel saat 19.30’dan itibaren canlı performanslarla cazseverlerle buluşacak.

“Beş Konser Tek Akşam” programı şöyle:

19.30 – 20.10 Anıl Şallıel  Instagram: anilsalliel
20.15 – 20.55 Ece Göksu  Instagram: ecegoksu
21.00 – 21.40 Alp Ersönmez  Instagram: ersonmezalp
21.45 – 22.25 Çağrı Sertel  Instagram: cagrisertel
22.30 – 23.10 Cenk Erdoğan  Instagram: prdszgitarist

jazzday.com adresinde de konserler yayımlanacak

Bu yıl Güney Afrika Cape Town’da yapılması planlanan organizasyon ve ana konser de iptal edildi ama kutlamalar iptal edilmedi.

Her yıl dünya çapında izlenen konser yine yapılacak ama sanal bir konser olacak. Dünyanın dört yanından Marcus Miller, Lang Lang, Charlie Puth, Cécile McLorin Salvant, John McLaughlin, Dianne Reeves, Dee Dee Bridgewater, Sibongile Khumalo, Alune Wade, John Beasley, Ben Williams, Lizz Wright, John Scofield, Igor Butman, Evgeny Pobozhiy, Youn Sun Nah, A Bu, Jane Monheit ve Joey DeFrancesco gibi sanatçılar müzikleriyle konserde yer alacağı gibi gün boyunca caz eğitimleri, sanal konferanslar, masterclass çalışmaları çocuklarla ilgili aktiviteler ve tartışmalar planlanan etkinlikler arasında gerçekleşecek.

Tüm bunları nereden izleyeceğiz?

jazzday.com isimli web sitesinden konser dahil her şeyi izlemek mümkün olacak. Konserler ABD saatiyle 15.00 civarında başlayacak, Türkiye’de saat 22.00 sıralarına denk gelecek.

Panel gibi çalışmaların tüm dünyadan katılıma açık olduğu belirtiliyor. Örneğin Marcus Miller’ın Güney Afrikalı şarkıcı Sibongile Khumalo ile yapacağı oturuma nereden isterseniz katılarak soru gönderebilirsiniz.

UNESCO Kültürlerarası Diyalog Büyükelçisi ve Uluslararası Caz Günü Eş Başkanı Herbie Hancock yaptığı açıklamada, “Bunlar dünya vatandaşları için eşi görülmemiş zamanlar ve Caz Günü topluluğumuzun desteği, anlayışı ve ortaklığı için minnettarız. İyimserlik, sabır ve zarafetle donanmış olarak, bu zorluklar boyunca aileler, topluluklar, ülkeler ve daha güçlü bir dünya olarak çalışacağız. Şimdi her zamankinden daha fazla bir araya gelelim ve Caz Günü’nün küresel etiğini gezegene yayalım ve bunu özellikle de tüm bu izolasyon ve belirsizliğin ortasında insanlık için altın bir fırsat olarak kullanalım” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER