A3 Haber

ABD’li şirket, krizi fırsata çevirdi: Trump’a kafa tutan uzmanın adını taşıyan ‘pandemi biraları’ yok satıyor

ABD’li şirket, krizi fırsata çevirdi: Trump’a kafa tutan uzmanın adını taşıyan ‘pandemi biraları’ yok satıyor

ABD’li şirket, krizi fırsata çevirdi: Trump’a kafa tutan uzmanın adını taşıyan ‘pandemi biraları’ yok satıyor
Mayıs 04
15:48 2020

ABD’de koronavirüs günlerinde bir içki üreticisi şirket “pandemi biraları” çıkartarak krizi fırsata çevirdi. Trump’ın koronavirüsle ilgili umursamaz politikalarına karşı çıkmasıyla tanınan ABD’nin bulaşıcı hastalıklarla ilgili bir numaralı yetkilisi Dr. Anthony Fauci’nin adını taşıyan biralar, en çok satan içkiler arasında yer aldı. 

Atlanta merkezli, Wild Heaven Beer isimli bira üreticisi şirket, krizi fırsata çevirmiş gözüküyor. Koronavirüs pandemisinde gündem olan insanlar, olaylar ve sözlerden isimlerini alan değişik tadlarda bira üretimine geçen şirket, pale ale tarzı bir ürününe ‘Fauci Spring’ adını verdi.

 Başkan Donald Trump’ın koronavirüsle ilgili umursamaz politikalarına kafa tutmasıyla tanınan ABD’nin bulaşıcı hastalıklarla ilgili bir numaralı yetkilisi Dr. Anthony Fauci’nin adını taşıyan ürün o kadar yoğun talep gördü ki, şirket ikinci parti üretimine geçti. Bin 300 sandık dolduracak ‘Fauci Spring’ üretimi için kollar sıvandı. 

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) ve Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Başkanı Anthony Fauci, Beyaz Saray’daki basın toplantılarında kamuoyunun önünde Trump’ın koronavirüs politikalarını sorgulamasının ardından, adeta “ABD’nin süper kahramanı” haline gelmişti. 

Fauci’ye “Yaşayan en seksi erkek” unvanı verilmesi için imza kampanyası

Fauci’nin People dergisinin yıllık geleneksel “Yaşayan En Seksi Erkek” unvanının 79 yaşındaki halk sağlığı uzmanına verilmesi için internette imza toplama kampanyası başlatılmıştı. 

Hatta Hollywood’un seksi ikonları arasında yer alan Oscarlı aktör Brad PittFauci kılığına girip Trump’la dalga geçtiği bir skeçte oynamıştı. 

Wild Heaven Beer, ‘Fauci Membası’nın yanısıra iki “pandemi birası” daha satışa sundu. 

Biri adını sosyal mesafe kurallarından alırken The Police grubunun ünlü şarkısını da yankılıyor: Bana o kadar yakın durma. 

Diğeri Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth’in koronavirüsle ilgili ulusa sesleniş konuşmasının slogan sözünü taşıyor. Yeniden buluşacağız. 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER