A3 Haber

Katar’da darbe iddiası: Ajanslar son dakika haberi olarak duyurdu

Katar’da darbe iddiası: Ajanslar son dakika haberi olarak duyurdu

Katar’da darbe iddiası: Ajanslar son dakika haberi olarak duyurdu
Mayıs 04
11:37 2020

Uluslararası ajanslar ve Katar yerel kaynaklarının geçtiği haberlere göre Katar’da darbe girişimi gerçekleştiği iddia edildi. İddialara göre Katar Emiri’nin hedef alındığı bildirilirken başkent Doha’da şiddetli çatışmaların olduğu öğrenildi. 

Ajanslardan “son dakika” koduyla servis edilen haberlere göre, Katar eski başbakanı Hamad Casim bin Cebr öncülüğünde ülkede darbe girişimi gerçekleştiği iddia edildi. Başkent Doha’da şiddetli çatışmaların olduğu öğrenildi.

Başket Doha’nın Al-Wakra bölgesinde sabahın erken saatlerinde yaşanan hareketlilikte silah seslerinin yükseldiği ve şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. 

Katar Emiri’ni hedef aldılar

Direkt olarak Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin hedef alındığı öğrenilirken, Katar istihbaratının darbecilere karşılık verdiği ve gözaltıların olduğu ifade edildi.  

Çatışmalar sürüyor

Çatışma bölgelerinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve emniyet güçlerinin darbecilerle ilişkili olduğu belirlenen noktalara baskınlar düzenlediği belirtildi. 

“İddialar doğru değil, videolar Suud hesaplarından yayıldı”

Ortadoğu ve Arap dünyası konusundaki haber ve analizleriyle tanınan gazeteci Hasan Sivri, kişisel sosyal medya hesabından verdiği bilgide, “Katar’da darbe girişimi ve çatışma haberleri, eski videolar kullanan Suud hesaplarından yayıldı ve bu haberler doğru değil. Suudiler, bazı videolara çatışma sesleri ekleyip ‘ülkede çatışma var’ haberlerini yaydı. Katar Emiri Temim, babasına darbe yaparak gelmişti. Katar veya Körfez Şeyhliklerinde darbe ihtimali veya girişimi imkansız değil fakat Suudiler bu işin b.kunu çıkardı” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER